Îl mai ştii pe Bogdan Anicescu, bărbatul care participa la conferinţele lui Marcel Vela din starea de urgenţă? Ce a ajuns să facă acum

Bogdan Anicescu, interpretul în limbaj mimico-gestual de la informările Guvernului și ale MAI, a făcut un apel copleșitor pe Facebook, unde a anunțat că s-a alăturat în lupta la viață a unei fetițe de un an și cinci luni. Alessia Lăcrămioara Curcă a fost diagnosticată cu Amiotrofie Spinală Musculară de tip 1 (SMA1). Iar tratamentul care oprește evoluția bolii se numește Zolgensma și este cel mai scump medicament din lume: costă 2.1 milioane dolari.

   

În vârstă de 31 de ani, specialistul i-a rugat pe oameni să facă donații pentru micuța Alessia și le-a dezvăluit, totodată, o surpriză. Potrivit declarațiilor sale, persoanele care oferă cel puțin 30 de lei pentru tratamentul copilei pot să îi trimită un mesaj audio destinat unei ființe, iar el va transforma cuvintele în limbaj mimico-gestual. SMA1, maladia teribilă cu care se luptă fetița, înseamnă degradarea progresivă a musculaturii întregului corp, inclusiv musculatura sistemului respirator ceea ce conduce inevitabil la deces prin spot cardiac.

“#1003 Salutări tuturor! În perioada stării de urgență s-a întâmplat să apar în postura de interpret de limba semnelor pentru accesibilizarea informațiilor oficiale.
Aș dori să aduc și eu o contribuție pentru Alessia și, în același timp, să colaborez cu dvs., donatorii. Cum anume? Orice persoană care donează, începând de azi (28.09.2020) o sumă de cel puțin 30 lei pentru tratamentul Alessiei îmi poate trimite un mesaj audio pe care îl voi interpreta în limba semnelor. Mă ocup eu de editare. Ar putea fi un mesaj amuzant pentru un prieten, o încurajare pentru cineva care dă un examen, o urare cu ocazia unei zile de naștere sau un alt mesaj care să nu conțină: înjurături, îndemnuri politice/electorale, alte astfel de subiecte nepotrivite. Voi discuta oricum cu fiecare în parte privind conținutul ce poate fi interpretat.

Odată cu mesajul audio se va face dovada donației. Putem comunica prin intermediul Facebook Messenger. Singura problemă e că nu mă pot ocupa foarte rapid de aceste filmări din pricina unui program FOARTE aglomerat, dar mă angajez să fac cât mai multe, cu ajutorul vostru”, a scris Bogdan Anicescu pe pagina sa de Facebook.

“Nu doresc o interpretare, însă donez acești bani în semn de respect”, “Felicitări! Te-am urmărit și te-am admirat enorm în perioada stării de urgență, te admir și mai mult acum! Se vede ca ești un om minunat! Să fii sănătos!”, “Ce original! Felicitări pentru implicare!”, “Ești un om cu suflet frumos”, “Sănătate multă Alessia! Să fii bine! Asta este cel mai important” sunt cinci dintre comentariile strânse de postarea interpretului pentru surdo-muți din conferințele MAI.