Ieșean, condamnat după ce a jefuit un bărbat să facă rost de bani pentru „păcanele”. Suma de bani a fost rapid pierdută

Un bărbat din Iași a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, după ce a jefuit un bărbat pentru a își procura bani de „păcănele”.

   

Potrivit anchetatorilor, Traian Ungureanu i-a furat un card victimei și apoi a pierdut toți banii care erau în acel cont.

„Instanța stabilește ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 80 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară Iași sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași.

Încetează procesul penal având ca obiect comiterea de către inculpat a infracțiunii de furt, ca urmare a intervenirii împăcării părților.

Constată stinsă acțiunea civilă formulată de persoana vătămată Dumitru C., ca urmare a împăcării părților”, au menționat magistrații ieșeni, citați de BZI.

Sentința nu este definitivă
Sentința dată de magistrați este în primă instanță și poate fi contestată. Iată și filmul infracțiunii care s-a produs, acum aproape 2 ani.

„Pe data de 16 aprilie 2019, în timp ce se afla în locuința concubinei persoanei vătămate din satul Cîrniceni, comuna Țigănași, inculpatul a sustras un port-document aparținând persoanei vătămate D.C., în care se aflau cartea de identitate, cardul de sănătate, suma de 60 de lei și un card bancar emis pe numele persoanei vătămate, care avea atașată o hârtie pe care era menționat codul PIN.

A doua zi, în timp ce se afla în municipiul Iași, la diferite intervale de timp, inculpatul a accesat fără drept sistemul informatic al băncii prin utilizarea fără drept a cardului aparținând persoanei vătămate și a codului PIN aferent și a efectuat retrageri de numerar în valoare totală de 1.100 de lei”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

A recunoscut faptele pentru care a fost cercetat
Anchetatorii au adăugat că, după primele două retrageri, totalizând suma de 800 de lei, individul a mers pe o terasă din zona Pieței Nicolina, loc în care a consumat băuturi alcoolice și a jucat la aparate de tip slot-machine („păcănele”), folosind banii retrași din contul persoanei vătămate, mai scrie sursa citată.