Iată de ce eu urăsc America: 10 lucruri iritante pentru orice turist

Gata! Până aici a fost! Cred că a venit timpul să recunoaștem că America nu este un rai, așa cum pare la Hollywood. Eu merg des în SUA și mă confrunt deseori cu probleme. Iată lista lucrurilor care mă irită cel mai mult în țara asta.

   

Bacșișul


Cu bacșișul cam s-a depășit bunul simț. În restaurant pe bonul de plată găsești și suma pe care trebuie s-o lași pentru chelner. E vorba de 18%, 20% sau 22%. La fel și în taxi, dacă plătești cu cardul, ai alegerea de a-i lăsa șoferului 20, 25 sau 30% bacșiș. În fiecare an, în deosebi în New York, acest procent crește. Țin minte când a fost 12,5%, apoi 15%, iar acum dacă oferi mai puțin de 18% se consideră o ofensă.

Impozitele și taxele


Americanii nu includ taxele în prețul produsului. Respectiv, dacă pe etichetă este indicat 50$, la casă vei plăti 54 sau 56 de dolari, în funcție de stat. Trebuie să știi singur care sunt taxele, altfel nu poți înțelege care este prețul real. Mai mult ca atât, există mai multe taxe și impozite despre care nu se spune sau despre care se scrie foarte mărunt.

Cafeaua

Americanii beau apă chioară în loc de cafea. În orice hotel există o cafetieră, care face doar cafea americană. Este foarte greu să găsești o cafea espresso. După câteva zile spălătoria de genul Starbucks o să-ți pară o cafenea minunată. Dacă înainte acesta era un loc plăcut și drăguț, acum te servesc niște imigranți grași și nespălați.

Mâncarea

Mă enervează la culme cultura gastronomică americană. Dar mai bine spus, lipsa ei. Niște porții enorme, în care se aruncă totul ca la porci. Dacă îți comanzi o salată, îți aduc o căldare de legume tăiate cu mult sos. La ei nu există deserturi mici. Pentru majoritatea felurilor principale, supa și salata vă sunt oferite gratuit, numai să mănânci cât șapte. Desigur, numeni nu te obligă să înfuleci tot, dar e greu să te reții.

Pag Anterioara1 din 2