Iată ce trebuie să faci ca să nu-ți înghețe picioarele! Metoda simplă care te va salva pe timp de iarnă!

Probabil ai observat, că atunci când e ger afară, înainte de toate îți îngheață picioarele. La temperaturi scăzute, vasele sanguine de la nivelul picioarelor se contractă pentru a reduce la minim pierderea de căldură. Din cauza circuitului sanguin mai lent, tălpile picioarelor se răcesc mai repede, ceea ce duce la urmări neplăcute.

   

Dar cum să te păzești de răceală, cistită, boli de rinichi și alte afecțiuni? Cum să îți încălzești picioarele, dacă chiar și papucii de iarnă și ciorapii groși nu te ajută? Există o metodă simplă și eficientă, care te va ajuta să îți păstrezi picioarele calde chiar și la cele mai joase temperaturi de iarnă!

Pentru asta vei avea nevoie de foarfece, stilou sau cariocă și reflector de căldură. Acesta reprezintă o folie reflectorizantă, care este de obicei instalată în spatele bateriilor. Un astfel de relfector poți găsi și cumpăra în orice magazin de materiale de construcții.


Iată câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi

1. Scoate branțul din încălțămintea ta de iarnă și pune-l peste folia reflectorizantă.

2. Cu ajutorul stiloului sau a cariocii conturează marginile branțului.

3. Decupează cu ajutorul foarfecelor branțul din folie reflectorizantă și pune-l în interiorul încălțămintei sub branțul obișnuit.

Încă un moment important: pentru ca picioarele tale să ,,respire” mai bine, fă câteva găurele cu diametrul de 3-4 mm în branțuri.

Acum picioarele tale nu vor îngheța, pentru că folia relfectorizantă le va întoarce căldura și va împiedica frigul să pătrundă în încălțăminte. Îți dorim multă căldură chiar și în cele mai geroase zile de iarnă!