Iată adevărul despre escrocheria centralelor termice! I se poate întâmpla oricui! Este foarte important să citești până la final!

   

Omul, ce să facă?
Aici apare prima escrocherie constatată de noi: o centrală termică obişnuită costă de la 25 de milioane în sus! Aşa că mulţi spun: „Păi şi o centrală termică nouă cât costă?“ răspunsul este acesta: 25 de milioane! Și omul se gândeşte: „decât să bag bani în vechitura asta, măcar aia e nouă, are garanţie… şi aşa firmele îşi rezolvă prima problemă.”

Încasează banii, generează vânzări! Şi, firesc, câştigă! Ce ne facem, însă, dacă omul vrea să schimbe placa? Păi dă cei 19 milioane şi se schimbă placa! De aici apare semnalul pe care l-am constatat noi, l-am verificat şi putem confirma că aşa este:

PLACA NU TREBUIA SCHIMBATĂ!
Este un obicei apărut în tehnologia occidentală, atunci când se strică ceva la un aparat, ori la o maşină, nu mai e ca pe vremuri când se schimba bucata stricată din piesa defectă – se schimbă piesa, cu totul!

Şi atunci, firesc, unii oameni (mai pricepuţi) s-au apucat să verifice placa respectivă. Pentru a constata ce? Că, în realitate, nu se defectase decât o simplă componentă! Şi atunci, au început să vorbească alţii care aveau aceeaşi problemă. Au căutat specialişti care să umble la placă şi să schimbe doar componenta, nu placa cu totul!

AU APĂRUT… SPECIALIŞTII!
Nişte români descurcăreţi (că românul, săracul, se descurcă!) s-au apucat de treaba asta şi au pus mâna pe o afacere foarte rentabilă. Vin și verifică centrala, văd că este o piesă defectă, schimbă piesa care, firesc, costă mult mai puţin decât toată placa! Aşa că oamenii plătesc 100 de lei… 150… 200 de lei… până la 350 (maxim!). Desigur, am întâlnit şi cazuri cu oameni care ne spuneau că le-a fost jenă pentru că le-au cerut doar 50 de lei şi atunci au lăsat ei 100, cu gândul la cât au economisit!

Oamenii au mai aflat ceva foarte interesant: „Păi ştiţi de ce procedează aşa? Dincolo de faptul că este mult mai simplu, ei au înţelegere cu furnizorul şi dacă vând placa, la nivel maxim, cu totul, banii îi fac jumate-jumate!

Vă daţi seama, pentru o singură înlocuire de placă, firma câştigă mai mult decât dacă vinde o centrală, în totalitatea ei! Şi atunci, firesc, procedează aşa, iar românii pun botul! Desigur, au pus-o, la început, pentru că acum a început să circule această legendă pe care, iată, noi o facem publică!

Dacă şi dumneavoastră aţi avut asemenea probleme, spuneţi-ne! Vom face publice întâmplările dumneavoastră!

Pagini: 1 2