Iată adevărul despre escrocheria centralelor termice! I se poate întâmpla oricui! Este foarte important să citești până la final!

Faimoasa „placă“ – o formulă prin care vi se iau bani pe care nu ar trebui să-i daţi! Au apărut meseriaşi care câştigă bine, din asta!

   

Cum mai pot fi furați românii?
Probabil că este un fel de competiţie, un concurs la care participă unii şi alţii, din tot felul de ţări mai mult sau mai apropiate de România, pentru a stoarce bani de pe urma românilor! Desigur, şi românii au contribuit la asta, prin reprezentanţii lor care au lăsat să se instaureze aici un adevărat jaf! Pornind de la cele mari (fabrici şi uzine dispărute, ori preluate în beneficiul altora!), neimpunerea de taxe şi impozite pentru marile corporaţii care-şi externalizează tot profitul, din România, de toate pentru toţi până la… escrocarea cetăţenilor! Care plătesc, din toate poziţiile!

Că tot şi-au obţinut românii independenţa încălzirii! Se ştie (Călăraşi-ul a fost printre primele oraşe afectate de acest lucru. Atunci a fost greu, dar acum e bine!) începând cu finalul anilor ’90 multe dintre instalaţiile de încălzire centrală şi-au dat duhul! Moment în care oamenii s-au văzut că vine iarna şi nu au cu ce se încălzi! De la faimosul reşeu la caloriferele electrice, fiecare a încercat să găsească o soluţie. Introducerea gazului metan a permis instalarea de centrale termice individuale, de apartament (atunci apărute).

Desigur, în oraşele în care au mai rămas instalaţii de încălzire centralizată (realizată după model sovietic, de aceea Bucureştiul era al doilea oraş cu cea mai mare instalaţie de încălzire centrală- după Moscova!) „băieţii” au încercat să blocheze această acţiune!

Au vrut să dea şi legi, dar odată ce oamenii şi-au obţinut independenţa şi pot avea apă caldă când vor ei şi căldură, la fel, nu s-a mai putut face nimic! Şi atunci? Şi atunci s-a găsit soluţia!

Iată ceea ce am aflat de la mai multe persoane, după care am declanşat propria noastră anchetă şi am constat realitatea multora dintre cele reclamate: ca orice aparat, utilizat într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă, acesta se poate defecta.

Moment în care, firesc, trebuie reparat. Dacă la un bec care s-a ars poţi să-l schimbi singur, ori la un robinet poţi să încerci să o rezolvi (au dispărut şi instalatorii!) în cazul computerelor, ori centralelor termice, situaţia este mult prea complicată.

Motiv pentru care au apărut firme de specializare (în general cele care au instalat centralele) care sunt apelate în momentul în care s-a stricat instalaţia.

Ce au păţit foarte mulţi oameni, din multe judeţe ale României? Păi a venit specialistul de la firmă, s-a uitat şi a spus:

„E placa! Trebuie schimbată!“ Firesc, oamenii au întrebat: „Cât costă placa?“ răspunsul, variabil (deşi era vorba despre tipuri diferite de centrală!) a fost acelaşi: 19 milioane de lei vechi! Aţi înţeles – preţ comercial, nu 20, doar… 19!

Pag Anterioara1 din 2