Iată 5 schimbări surprinzătoare prin care a trecut copilăria de-a lungul anilor

Se spune că timpul zboară și asta face cu siguranță din punct de vedere al progresului tehnologiei și în orice alt domeniu, mai ales în ultimii ani. Copilăria de acum 10 ani nu se poate compara cu cea din ziua de astăzi.

   

Oamenii din ziua de azi fac comparații și spun că pe vremuri nu existau telefoane inteligente și felul în care această tehnologie nu le era deloc cunoscută pe atunci. Acum, până și un copil de 5 ani știe să pornească un smartphone.
Iată în continuare o listă cu 5 diferențe majore apărute de-a lungul anilor între copilăria de acum 10 sau 20 de ani și copilăria vremurilor în care trăim. Te vei simți nostalgic și vei realiza cât de diferite sunt timpurile moderne:

1. Jocurile
Acum câțiva ani, copiii știau să se joace doar de-a v-ați ascunselea și ieșeau în natură pentru a face mișcare. Se jucau cu orice aveau la îndemână. Generația de copii de acum are console avansate cu jocuri care creează dependență. Au acces la smart phone-uri, așa că se pot bucura de jocuri și de desene animate chiar din palmă.

2. Conceptul de pedeapsă
Pe vremuri, copiii erau trimiși la colț ca pedeapsă sau erau puși să scrie ceva de mai multe ori. Acum cea mai rea pedeapsă pentru copil e să-i interzici accesul la internet. Dacă i-ai oprit wi-fi-ul, poți fi convins că e cea mai rea pedeapsă la care te-ai putea gândi.

3. Activitatea școlară
Pe vremuri, copiii se bucurau când reușeau să ia nota 10, le împărtășeau asta părinților lor și vorbea cu ei despre alte activități școlare. Acum, când un copil este întrebat ce a făcut la școală și ce note a luat, preferă să le povestească părinților despre ce s-a mai întâmplat pe internet.

4. Comunicare
Copiii improvizau metode de comunicare pe vremuri din sfori prinse de pahare de plastic. Acum 20 de ani nici nu apăruseră telefoanele mobile la noi, iar părinții nu aveau prea multe mijloace la dispoziție pentru a ține legătura cu copiii lor. Astăzi, există o mulțime de opțiuni prin care copiii pot lua legătura cu prietenii sau cu familia lor, prin intermediul telefonului sau al calculatorului.

5. Problemele copilăriei
Dacă pe vremuri era o adevărată bătaie de cap să descurci firele de la căști, acum nu mai există această problemă pentru că au apărut căștile fără fir care sunt de diferite tipuri și mărimi. Căștile de acum pot fi mult mai mici, sunt aproape invizibile în interiorul urechii sau mari, asemănătoare cu cele folosite de DJ în concerte.