Iarnă 2019-2020. ANM: „Nu excludem episoadele cu fenomene severe, adică ger, viscol și căderi masive de zăpadă”

Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunțat prognoza metep pentru iarna 2019-2020.

   

Potrivit meteorologilor ANM, vremea iarna aceasta va fi una normală în România, însă nu sunt excluse episoadele de vreme extremă, precum ger, viscol şi ninsori abundente.

Vremea iarna 2019-2020. În cele trei luni de iarnă (decembrie, ianuarie, februarie) o să avem o vreme mai caldă decât în mod normal, cu precipitaţii moderate cantitativ.

Florinela Georgescu a precizat că nu pot fi excluse episoadele de fenomene severe, care însă pot fi estimate doar cu şapte-zece zile în avans.

„Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână – zece zile în avans”, a adăugat Georgescu.