I-am găsit în nenumărate rânduri mai multe conversații cu alte femei și, de atunci, s-a cam răcit relația dintre noi

Dragă Adela,
Am o nelamurire, mă poți ajuta? Locuiesc de câteva luni bune cu actualul concubin și e total diferit. Deși îi fac toate plăcerile, simt că nu mai cum era la început. I-am găsit în nenumarate rânduri mai multe conversații cu alte femei și, de atunci, s-a cam răcit relația dintre noi. Nu mai vrea să dormim împreună, nu mai are chef de sex, îmi bagă motive că e obosit. Încerc să fiu tare, dar nu pot… Mă gândesc tot timpul că el mă trădează…

Adela răspunde:

Draga mea,
Mă tem că iubitul tău nu este tocmai ceea ce părea la început. Prin modul în care se poartă, dă dovadă de superficialitate și lipsă de iubire față de tine. Dacă nu mai are chef nici să doarmă cu tine, nici să faceți dragoste, și l-ai mai prins și cu discuții cu alte femei, nu e cazul să te simți tu vinovată. Dimpotrivă, ai tot dreptul să te superi și să fii gata să îi administrezi o lecție usturătoare.

Nu știu de ce noi, femeile, ne punem imediat cenușă în cap când un bărbat se poartă urât cu noi, de parcă el ar fi regele universului iar noi am fi niște sclave care trebuie să înghițim orice. Este timpul să luăm atitudine, pentru că așa cum îi creștem, așa îi avem. Chiar dacă e dureros, oricum nu avem ce pierde. Când un bărbat nu mai e interesat de o femeie, poate să stea ea și în fund și în cap, că el tot nu va veni după ea dacă nu-i mai trebuie. Nu ai cum să-l forțezi.

Poți să faci scandal, poți să-l ameninți, și atunci mai rău va dori să fugă. Sau, dacă vine, va veni forțat, și tu nu vrei asta, tu vrei să te iubească cu adevărat. Așa încât, sfatul meu este să-l ții la distanță pentru o vreme. Unii nu-și dau seama că iubesc pe cineva decât după ce îl pierd.

Dacă el te iubește, va fi cu adevărat speriat să te piardă și s-ar putea să-și schimbe atitudinea. Dacă nu, nu te va mai căuta și se va duce să mai rupă inimile și altora. Stai ”liniștită”, tot la fel se va purta și cu ele, lupul își schimbă blana dar năravul, ba.