I-a priviti ce a achizitionat jandarmeria. Sisteme de blocare a accesului auto către zonele în care se adună grupuri mari de persoane

Jandarmeria Capitalei anunţă că a achiziţionat 25 de sisteme de blocare a accesului auto către zone în care se desfăşoară activităţi ce presupun prezenţa unor grupuri mari de persoane.

   

„În contextul de securitate internaţional, locurile publice, unde se desfăşoară manifestaţii cu public numeros (spectacole, târguri, manifestaţii de protest, manifestaţii religioase etc), prezintă anumite riscuri şi vulnerabilităţi. Plecând de la această idee, Jandarmeria Capitalei a achiziţionat recent elemente care vor contribui la creşterea nivelului de siguranţă în astfel de locuri”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Conform aceleiaşi surse, cele 25 de sisteme de blocare vor fi folosite în misiunile specifice, pentru creşterea gradului de siguranţă.
„Sistemele de blocare vor fi utilizate pentru blocarea unor artere rutiere care converg către locurile în care se desfăşoară activităţi care presupun prezenţa unor grupuri mari de persoane”, se mai menţionează în postare.