Ghita Muresan, apel umanitar pentru un fost coleg de la nationala Romaniei bolnav de cancer!

Ghita Muresan a initiat o platforma de donatii, prin care spera sa adune cel putin 10.000 de dolari, pentru a-i oferi fostului sau coleg de la nationala Romaniei, Constantin Palai, bolnav de cancer. ”Acum trei ani l-am ajutat sa ajunga in SUA, iar acum e in faza terminala si isi doreste enorm sa-si mai vada parintii o data, insa are nevoie de mii de dolari pentru intoarcerea acasa”, a declarat “Big” Ghita, sambata, pentru News.ro.

   

Originar din Ploiesti, Constantin Palai a jucat si la echipa nationala a Romaniei, iar la nivel de club a obtinut cea mai mare performanta cu Asesoft Ploiesti, in 2005 – castigarea FIBA EuroCup Challenge.
In urma cu trei ani s-a mutat cu familia in SUA, iar Ghita Muresan l-a ajutat cu adaptarea acolo.

”A venit cu familia, i-am ajutat cu ce au avut nevoie, dar acum vorbim de viata si de moarte. Nu a spus de problema lui decat prea tarziu. Sufera de cancer la colon, este deja in faza terminala si isi doreste enorm sa se intoarca in Romania pentru a-si mai vedea parintii o data. Costurile de transport sunt insa foarte mari pentru o persoana cu o afectiune atat de grava, asa ca am initiat aceasta platforma de donatii prin care sper sa adunam cel putin 10.000 de dolari. Daca vor fi mai multi, cu atat mai bine, pentru ca familia sigur va avea nevoie”, a declarat Big Ghita pentru News.ro.

Ghita Muresan (47 de ani), singurul roman care a evoluat in NBA, mai spune ca nu a putut ramane insensibil la situatia grava a fostului sau coleg de la nationala: ”Cum sa nu ajut? Am impartit atatea impreuna…. Baschetul romanesc este o familie si nu se poate sa nu ne ajutam”.

Muresan a donat 1.000 de dolari, iar de vineri, cand a fost lansata platforma, s-au adunat deja 9.000 de dolari, donatii fiind facute de 153 de persoane intr-o singura zi.

”O singura calatorie spre casa”, este intitulata platforma, iar adresa la care se pot face donatiile este www.gofundme.com/one-last-trip-back-home.

Printre donatori se numara si alti fosti colegi ai lui Constantin Palai, intre care Catalin Burlacu, sau fosti si actuali jucatori din nationala – Claudiu Muntean, Gyory Grunwald, Uche Iheadindu, Virgil Stanescu, Vlad Moldoveanu, Beni Pelger etc.

”Cu durere in suflet fac apel la dumneavoastra sa-l ajutam pe fostul meu coleg din echipa nationala de bascet a Romaniei, Constantin Palai, care sufera de cancer terminal. Constantin se afla in Florida, a cheltuit ultimii bani pe doctori si medicamente si mai are o singura dorinta: sa revina in Romania, sa-si revada parintii pentru ultima data si sa moara acasa. Constantin are nevoie de bani pentru a calatori, impreuna cu sotia care ii administreaza perfuziile. Fac apel la dumneavoastra sa contribuim la un fond comun de 10.000 de dolari, necesar pentru ca aceasta calatorie sa fie organizata in conditiile necesare pentru starea sa medicala. Este important sa-l ajutam imediat, pentru ca doctorii ii mai dau doar doua luni de viata. Contribuind la acest fond, ajutati un om deosebit sa-si traiasca ultimele clipe, alaturi de cei dragi”, scrie Ghita Muresan in mesajul sau.