Garduri din PVC. Iată care sunt avantajele și costurile ale acestor garduri care rezistă perfect în timp!

Traversam o perioada in care simtul practic se manifesta mai pregnant ca oricand. Cautam solutii care sa ne raspunda nevoilor imediat, la costuri reduse si fara a face rabat de la estetica, atunci cand vine vorba de decoratiuni si alte elemente care ne definesc locuintele. Astea fiind spuse, am ales sa discutam astazi despre garduri din PVC, una dintre aceste solutii moderne si eficiente care pot aduce un plus de personalitate unei proprietati.

   

Inainte de a admira cateva modele de astfel de garduri, sa trecem in revista avantajele sale. In primul rand, aceste garduri vin cu un rol practic, de protectie si de asigurare a intimitatii, cat si unul estetic, asa cum vom vedea in imaginele de mai jos. Ele pot fi folosite fie pentru a delimita proprietati, fie pentru a imprejmui diferite sectoare ale unei gradini sau peluze. Apoi, ele sunt foarte usor de montat. O parte din ele vin cu un sistem de imbinare nut-feder, asemanator parchetului „click”, ceea ce permite si unei persoane neinitiate sa il instaleze.

Pentru ca am facut referire si la contributia de natura estetica, este important de subliniat ca gardul din PVC dispune de un avantaj major si anume acela ca el poate imita destul de fidel toate celelalte materiale din care ar putea fi confectionate gardurile decorative de gradina. Fie ca este vorba de piatra, fier forjat sau lemn, gardul decorativ din plastic va putea reproduce intocmai materialul vizat de proprietarul gradinii. In plus, poate imprumuta orice forma sau culoare, astfel incat sa poata fi asortat diverselor aranjamente peisagistice. Bineinteles, cei conservatori vor spune ca plasticul nu poate sub nicio forma inlocui frumusetea autentica a unui gard din lemn.

Garduri din PVC – durabile si usor de intretinut
Pentru ca este facut din PVC, un astfel de gard rezista mult mai bine oscilatiilor de temperatura de la un sezon la altul, avand astfel o durata de viata net superioara gardurilor clasice din lemn. Mai concret, potrivit producatorilor, un astfel de gard rezista unui spectru de temperaturi cuprins intre -40 si +60 de grade. In concluzie, aceste garduri nu ruginesc, nu putrezesc si nu fac igrasie. Odata instalat, acesta necesita o ingrijire minimala, fara a se pune problema vopsirii sau lacuirii. Poate fi curatat doar cu un jet de apa in timp ce stropiti si gazonul de langa casa.

Pretul poate fi un alt avantaj, dar si un dezavantaj al acestui tip de gard comparativ cu cele din materialele clasice, lemn, fier forjat sau piatra. Evaluarea stricta nu poate fi facuta decat in cazul unui anume pachet comparativ, PVC vs lemn, PCV vs piatra sau PVC vs fier forjat. Dar, in medie, pretul pe metru liniar al unui gard din PVC pentru inaltimea de 1,80 m incepe de pe la 60 de dolari fara TVA, el osciland in functie de modelul/designul ales.