Gabriela Firea, conflict PSD: Campanie de intoxicare marca Liviu Dragnea. Nu-mi plac șobolănismele. “Nu eu am tăiat porci cu statul paralel!”

Gabriela Firea a susținut o conferință de presă la Primăria Capitalei, pe marginea neînțelegerilor cu Liviu Dragnea.

   

“Am luat decizia, împreună cu colegii mei, de a organiza o conferinţă de presă pentru a explica care sunt proiectele care au fost blocate şi despre care se afirmă că sunt nişte mofturi ale bucureştenilor şi că primarul general urmăreşte alte scopuri (…) Se transmite colegilor mei din ţară că vreau să pun umărul la dărâmarea Guvernuui. Nu este adevărat, este o nouă campanie de intoxicare marca Liviu Dragnea, doar pentru a mă defăima şi a pune în umbră adevăratele probleme (…)
Alte acuzaţii care mi s-au adus pentru că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu e corect este că aş fi fost confiscată de statul paralel (…) S-a spus că m-am dat de partea adversarilor politici. Toţi românii ştiu cât de greu mi-a fost şi îmi este la Primăria Capitalei. Câte plângeri penale mi s-au făcut de către liderii de opoziţie… După doi ani de luptă politică corectă, dar dură şi costisitoare cu adversarii noştri politici, această acuzaţie este neîntemeiată şi arată disperarea.

O acuzaţie diabolică s-a transmis în ultimele zile: primarul General nu are nicio problemă, este totul roz în Bucureşti, dar că este un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. Această acuzaţie mi s-a părut S.F. Noi niciodată nu am discutat despre amnistie şi graţiere. Acest subiect a fost discutat de domnul Dragnea cu câţiva apropiaţi.

Nu sunt împotriva niciunei legi, proiect. Totul trebuie să fie în deplină legalitate, să nu compromitem România şi ca PSD să nu treacă ruşinos în istorie (…) Nu suntem de acord cu fanteziile juridice care se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea şi în mediul online, cum că eu mă opun libertăţii unor oameni de afaceri, politicieni, care au nevoie de amnistie şi graţiere (…) Vom deconta toţi, nu doar un om. Orice invenţie juridică, orice situaţie neclară ne poate duce pe toţi în haos (…)

Există o ameliorare a relaţiei cu Guvernul, de când doamna Dăncilă este premier (…) Nu s-a înregistrat însă o rezolvare a subiectelor pe care le voi prezenta în următoarea perioadă (…) Alţii aşteaptă un semnal politic. Câtă vreme nu au un accept politic, de la preşedintele politic, anumite lucruri nu se fac (…)

Concret, subiectul de azi, Elcen: Ce cerem Guvernului. Cesiunea creanțelor deținute de ANAF împotriva Elcen. Pe 24 septembrie, dacă nu se adoptă planul de reorganizare, Elcen va intra în faliment, cu consecințe dezastruoase. Plafonarea prețului la gaze.

Am fost tratată cu superficialitate, am luat poziţie la Comitetul Executiv pentru că deja nu se mai putea. Picătura care a umplut paharul, pe subiectul 10 august, a fost că s-a dorit la nivel politic să se asume întreaga responsabilitate de către primarul Capitalei, prin prisma faptului că prefectul este fostul coleg al primarului General.

Să fie absolvită de responsabilitate doamna ministru de Interne și absolvit de decont politic domnul Dragnea. Acestea sunt adevărurile şi voi continua să le spun cu orice consecinţă”, a spus Gabriela Firea.

Primul conflict între primarul general și Liviu Dragnea

“Eu nu m-am coalizat cu nimeni, nu fac parte din nicio gașcă, de rezistenți din PSD, sunt un membru PSD care are și funcții, vicepreședinte la nivel național și președinte la București și Ilfov. Eu nu am venit în public fără să fi avut nenumărate discuții cu domnul Dragnea. Degeaba.

Primul nostru conflict major a fost la finele anului trecut, când domnul Dragnea a fost de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget. Am avut noroc că au fost colegi care i-au spus că va fi o catastrofă. Sunt la punctul care nu se mai poate. Acel moment a lăsat răni, atunci mi-am pierdut încrederea. Una e ceea ce vorbim personal, dincolo de zâmbete”, a declarat Firea.

Aseară, invitată la TVR1, Firea l-a acuzat pe Dragnea că i-a sabotat acţiunile de edil:

“Liviu Dragnea zâmbește și ocolește adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, (…) dar în subterane și în întâlnirile pe care le are cu doar câțiva apropiați, deciziile sunt cu totul altele.”

În urma unor astfel de manipulări, susţine primarul general, au dus la escaladarea conflictului dintre ea şi foştii premieri Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose. “De fiecare dată dl. Dragnea îmi spunea că el este de acord, din punct de vedere politic, cu toate acele proiecte (pentru Bucureşti – n.r.) , dar nu sunt de acord, mai întâi dl. Grindeanu și apoi dl. Tudose. Atunci, pe bună dreptate, eu pot semnala public faptul că guvernul nu ajută bucureștenii”.

“Prin prisma faptului că a blocat proiectele Capitalei, eu cred că un pas lateral ar fi benefic țării, Guvernului și formațiunii politice. Aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar.

Nu sunt de acord, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, cu o dizidență informală în partid, care ar măcina partidul, ar crea blocaje, ar transforma PSD în trei PSD-uri mai mici: unii cu Dragnea, unii cu Firea, alții care nu știu ce să facă.

Nu cred că e normal să ajungem într-o formațiune politică la un stil dictatorial. Eu nu am făcut pact cu statul paralel, nu am tăiat porcii cu statul paralel. “Prin prisma faptului că a blocat proiectele Capitalei, eu cred că un pas lateral ar fi benefic țării, Guvernului și formațiunii politice. Aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar.