Gabriela Firea, atacată de primarul Iașului. „Asta explică de ce tace Bucureştiul”

Bucureștiul încasează cea mai mare cotă din impozitul pe venit plătită de populație și din acest motiv Gabriela Firea nu ar susține reducerea prin lege a cotei de impozitare de la 16 la 10%. Primarul Iașului, Mihai Chirică, a atacat indirect edilul Capitalei, pentru că ”tace” în timp ce primarii din toată țara se revoltă întrucât încasează mai puțini bani la bugetele locale.

   

Reducerea impozitului de venit de la 16% la 10% este măsura inclusă în „revoluţia fiscală“ de la sfârşitul anului trecut, și a provocat „găuri“ de milioane euro în bugetele oraşelor mari.

Primarul Mihai Chirică a explicat că fiecare autoritate locală din ţară încasează 43% din impozitul de venit distribuit, în timp ce, în cazul Bucureştiului, procentul este de 85% (55% pentru Primăria Capitalei, iar 30% pentru primăriile de sector), arată ziaruldeiasi.ro

„Asta explică de ce tace Bucureştiul. Mulţumim Guvernului României că este foarte aplecat spre a trata românii cu aceeaşi măsură prin lege. Noi suntem români de mâna a doua“, a comentat primarul Mihai Chirica. Măsura reducerii impozitului de venit de la 16% la 10% a fost aspru criticată de primarii din toată ţara, în condiţiile în care acest tip de venit este una dintre principalele surse de finanţare la bugetele locale. Iaşul a pierdut astfel peste 12 milioane de euro în acest an faţă de anul 2017.