Frecaţi pielea cu o felie de ceapă şi veţi fi surprinşi de ce se va întâmplă! Efectele sunt rapide

Ameliorarea afecţiunilor folosind ingrediente naturale ce le ai în casă este o modalitate foarte bună de a economisi bani şi de a promova vindecarea naturală.Există în casă dvs.un ingredient ce poate lupta cu răceală şi cu mâncărimile urechilor. Acest ingredient minune este ceapă.Ceapă conţine un flavonoid numit quercetina,acesta fiind un antioxidant foarte puternic.

   

Dacă viitoare când pregătiţi cină sau orice altă masă şi folosiţi ceapă,opriţi câteva felii de ceapă pentru a trata următoarele afecţiuni.

Ameliorează arsurile şi previne cicatricile

În cazul în care v-aţi ars degetul în mod accidental, să ştiţi că ceapă va calmă durerea. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, ceapă previne infecţiile de piele şi ajută la vindecarea rapidă. Aplicaţi sucul de ceapă pe zona afectată de câteva ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

Tratează mâncărimea
În lupta cu ţânţarii şi senzaţia de mâncărime, ceapă este cea mai bună soluţie. Frecaţi o felie de ceapă pe marginea muscaturii şi veţi simţi o ameliorare.

Tratează durerea de ureche
Gătiţi ceapă la temperatura înalta timp de 15 minute, apoi lăsaţi-o să se răcească. Tăiaţi-o în două şi stoarceţi sucul. Strecuraţi şi puneţi câteva picături în urechea cu probleme.

Tratează congestia
În cazul nasului înfundat, tăiaţi o ceapă într-un bol şi faceţi inhalatii.

Combate răceală şi gripă
Tăiaţi o ceapă şi jumătate şi puneţi-o pe o farfurie lângă pat atunci când dormiţi. Astfel veţi inhala vaporii şi veţi atenua simptomele de răceală şi gripă în timpul somnului.

Purificator de aer
Puneţi felii de ceapă în diferite zone din casă. Acest lucru permite curăţarea aerului distrugând toate bacteriile şi viruşii din interiorul casei.

Colici
Frecvent utilizată de indienii cherokee pentru tratarea copiilor care suferă de colici.
Reţeta: fierbeţi în apă felii de ceapă galbenă. Lăsaţi lichidul să se răcorească şi strecuraţi-l. Hrăniţi copilul cu câte o lingură din ora în ora până dispar simptomele.

Protejează inima
Ceapă conţine antocianina, un antioxidant puternic ce reduce colesterolul LDL şi, astfel, riscul bolilor cardiovasculare. Compuşii sulfurici împiedică aglomerarea plateletelor şi coagularea sângelui, coborând riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord.