Franța închide toate școlile, cafenelele, mall-urile și unele magazine

Franța a declarat stare de urgență pentru două săptămâni începând de astăzi, a anunțat președintele Emanuel Macron. Decizia guvernului suplimenteaza decretul prezidențial și a hotărât să închidă toate restaurantele, cafenelele, cinemateografele și mall-urile. De asemenea, orice eveniment public este interzis.

   

Premierul francez a dispus închiderea, de duminică, a tuturor barurilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale din toată țara, în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Premierul francez a ordonat duminică tuturor barurilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale să se închidă în toată țara în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Edouard Philippe a făcut anunțul sâmbătă seara. „Obiectivul nostru este să vă protejăm. Sunt conștient de efortul și sacrificiile pe care vi le solicităm “, a spus el.

„Am încredere că francezii pot înțelege gravitatea situației”, a spus Philippe.

Premierul francez a spus că sfatul majorității specialiștilor a fost că guvernul ar trebui să intensifice măsurile restrictive, pentru a încetini epidemia.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 4.499, de la 3.661 vineri, iar numărul deceselor s-a majorat cu 12, la 91, conform Reuters.