FOTO Semne de întrebare după decesul femeii de 39 de ani, infectate cu coronavirus, fără să aibă alte boli. Cum arătau plămânii Anemonei

Familia şi apropiaţii femeii în vârstă de 39 de ani din Alba Iulia, care a decedat luni, 23 iunie, infectată cu coronavirus, sunt, în continuare, şocaţi de soarta acesteia. Anemona nu avea nicio boală şi s-a stins în câteva zile. Sunt criticaţi şi medicii care, în opinia lor, ar fi trebuit să îi facă testul COVID-19 încă de sâmbătă, când s-a prezentat prima dată la doctor.

   

Decesul Anemonei Stoica i-a şocat pe toţi cei care au cunoscut-o. Prietenii acesteia susţin că femeia s-a prezentat sâmbătă, 21 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, dar ar fi fost îndreptată de către personalul medical, care asigură triajul pacienţilor înainte de a intra la serviciul Urgenţe, către centrul de permanenţă medicală.

Centrul funcţionează în cadrul unei clinici medicale din apropierea spitalului. Aici, Anemona a fost consultată, sâmbătă, de către un medic de familie, care i-a prescris un tratament pentru o infecţie virală a căilor respiratorii.

Femeia s-a întors acasă şi a început tratamentul care i-a fost prescris. Pentru că se simţea rău, în continuare, duminică dimineaţa a mers din nou la spital. De această dată a fost primită la Urgenţe şi a fost internată rapid. I s-a efectuat testul COVID, care a ieşit pozitiv la ora 16.00. Pentru Anemona era, însă, prea târziu. I s-a făcut rău rapid şi a fost intubată şi transferată pe secţia ATI cu diagnosticul dublă pneumonie. Aici, duminică, a suferit un stop cardio-respirator, care a fost resuscitat. Luni a suferit un nou stop-cardio respirator care i-a fost fatal. Medicii care au tratat-o au fost şocaţi de modul cum îi arătau plămânii. Practic, femeia nu mai avea cu ce să respire.


În stânga, plămânii Anemonei, în dreapta – plămâni normali

Apropiaţii bănuiesc că s-ar fi infectat la începutul săptămânii trecute, când a fost la Cricău, la un parastas al bunicii sale. S-a simţit rău imediat după acest eveniment, dar a încercat să se trateze singură, fără să meargă la medic. Şi partenerul acesteia a fost infectat, dar bărbatul este asimptomatic.

”În perioada 15 iunie-19 iunie am vorbit cu ea la telefon că nu se simţea bine, noi nelocuind împreună ştiam doar ce îmi spunea ea la telefon. Mi-a zis ca s-a răcit, că o doare gâtul şi că tuşeşte, toţi membrii familiei şi toţi cei care o cunoşteau am trimis-o la medic. În cele din urmă, în data de 20 iunie s-a prezentat la unitatea de urgenţă, a fost consultată şi lăsată acasă, diagnosticul fiind cum se vede şi pe reţetă IACRS. Şi-a scos reţeta, şi-a luat pastilele, apoi în data de 21 iunie s-a prezentat din nou la unitatea de urgenţă, simţindu-se tot mai rău. A internat-o, am vorbit la telefon, mi-a zis că se simte mai bine, după care brusc nu mi-a mai răspuns la telefon. Starea ei am aflat-o pentru că am sunat la spital, întrebând de ea, mi s-a spus că a făcut un stop cardio respirator şi că au mutat-o pe secţia ATI”, spune sora acesteia, care a postat un mesaj pe Facebook.

Citeste continuarea!