Familia unui bărbat acuză cadrele medicale de malpraxis după ce au primit două certificate de deces, unul cu COVID și altul fără

Fostul secretar al primăriei din Făgăraş, Emil Mocan, care a murit pe 1 ianuarie la 74 de ani. Bărbatului i s-au întocmit două certificate de deces, unul cu COVID și altul fără dar cu septicemie.

   

Familia bărbatului a depus mai multe plângeri şi acuză cadrele medicale de rele tratamente și malpraxis. Rudele vor ca situația să fie clarificată și să afle, de asemenea, dacă bărbatul a luat COVID-19 din unitatea medicală, având în vedere că la internare nu avea coronavirus.

„Mi-au spus că tata a venit cu o bacterie de acasă, ulterior, după 10 sau 11 zile de spitalizare, a recunoscut că nu de acasă este provenienţa pneumoniei, ci din spital”, a spus fiul lui Emil Mocan, Claudiu Mocan, pentru Monitorul de Făgăraș.

Potrivit medicilor, bărbatul de 74 de ani a ajuns la spital în stare gravă: „El se operase la noi, a avut o problemă, un volvulus (n.r. – o încurcătură a intestinului care poate duce la ocluzie intestinală) cu peritonită. A fost externat pe 16, apoi, fiind acasă, a dezvoltat o stare febrilă. Medicul de familie i-a recomandat reinternarea la spital, unde a revenit pe 19, dar testul inițial a fost negativ, așa că a fost trecut la non-COVID. PCR-ul se pozitivează și după 7 zile de la expunere”, a spus un medic, pentru libertatea.ro

Ambele certificate de deces au același număr de înregistrare și aceleași date, unica diferență fiind că în cel de-al doilea act apare „pneumonie cu pleurezie COVID-19 pozitivă” față de „pneumonie cu pleurezie” în primul. Referitor la cele doua certificate de deces, managerul spitalului a subliniat că este vorba doar de unul singur.

„Nu, este unul. Domnul doctor care l-a întocmit pe primul a primit ulterior și rezultatul testului COVID-19, a refăcut certificatul și a anunțat starea civilă pentru înmormântare”, a spus managerul spitalului pentru libertatea.ro.