Eugenia are 44 de ani și este din București. Într-o zi, a simțit ceva în neregulă și s-a dus la medic. Când s-a uitat mai bine, doctorul a înlemnit

Eugenia are 44 de ani și este originară din București iar din 2005 trăiește la Roma, în Italia. De 4 ani suferă de o boală cumplită, o tumoare uterină i-a condiționat existența. Eugenia a fost recent operată și trebuie să urmeze tratamente și controale periodice, scrie Rotalianul.

Mănâncă puțin și a pierdut mult sânge în urma hemoragiile abundente cauzate de tumoarea mare „cât o portocală”, ne-a spus femeia. Cu toate acestea, faptul cel mai crunt este că Eugenia, după operație, continuă să meargă la muncă! „Merg să mai muncesc pe ici, pe colo, îmi trebuie bani, ce să fac?” Este singură la Roma, nu are pe nimeni iar speranța ei este doar în ea însăși. Un moment dificil, peste care nu putem trece nepăsători, mai ales noi, femeile. Cancerul de col uterin este considerat prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România pentru că multe femei ignoră controalele periodice atât de importante pentru diagnosticarea precoce a bolii.

Citeste continuarea!