„Eugen e soțul meu de 40 de ani. L-am luat deoparte și i-am zis că viața noastră intimă a murit. Credeți că la 60 de ani nu mai e dorință?”

„Cine se gândește că, odată cu apariția senectuții, din cuplu dispar problemele amoroase, cum ar fi aventurile, se înșală! Eu m-am confruntat cu infidelitatea soțului meu la 60 de ani, o vârstă la care, cred unii, ar fi trebuit să ne preocupe nepoții și biletele la… Herculane. Pe el îl preocupa însă mai degrabă amanta.

Dacă mi-ar fi propus cineva, când aveam douăzeci de ani, să-mi împart bărbatul cu o femeie, cred că aș fi fost în stare să-l strâng de gât. Nu la fel am gândit și la 60, după patruzeci de ani de căsnicie…

— Mimi, ar trebui să mă înțelegi și tu… Sunt bărbat…

— Eugen, ce să înțeleg? Eu nu mai pot înțelege. Atât timp cât viața noastră sexuală a murit de atâta timp, cum pot să mai înțeleg că ești bărbat?

— Dacă nu mă culc cu tine, asta nu înseamnă că…

— Eu am o mare teamă…

— Ce teamă, Mimi?

— Cu inima aia a ta… Ai mare grijă! Nu aș avea deloc liniște dacă aș fi în locul tău…

— Tu mă iei în râs acum?

— în ce vrei să te iau? în plâns? Vrei să urlu în fața ta și să îți spun că mă simt mai mult decât o femeie înșelată, o femeie părăsită?

— Tu nu mai vrei să mai faci nimic cu mine! mi-a reproșat soțul meu, ca și când ar fi avut o revelație.

— Ești un mare glumeț! Dar nu fac totul cu tine?

— Totul și nimic!

— Nimic?! Dar serile în care te ascult cum te plângi că ți-e teamă de ziua în care nu mai deschizi ochii sau de posibilitatea unei boli oribile, dar mesele pe care le luăm împreună și le-am gătit zeci de ani cu același drag, dar curățenia pe care o găsești mereu în baie și în dormitor, pentru că, știi bine, ești un mare maniac al igienei? De toate astea ce spui? Sunt nimic?

Pagini: 1 2 3 4