Eşti începător în domeniul auto? – iată 6 lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă maşinii tale

Dacă nu ai experiență în îngrijirea autovehiculelor și deţii unul, cu siguranță vei avea nevoie de aceste sfaturi valoroase care se referă la cea ce nu ar trebui să faci niciodată cu mașina ta:

   

1. Nu pune multe chei în breloc
Cheile mașinii tale trebuie să aibă prea multă greutate, deoarece atunci când este în contact cu comutatorul de aprindere, o greutate exagerată poate să-l deterioreze puțin câte puțin și să provoace o defecțiune costisitoare pe termen lung.

2. Nu încălzi mașina
Dacă eşti unul dintre șoferii care cred că este important să încălzeşti mașina în zilele reci pentru a proteja motorul, ai fost probabil victima unui mit care ar putea face mai mult rău decât bine.

3. Nu lăsați prea mult timp uleiul în maşină
Uleiul de motor este responsabil pentru lubrifierea tuturor pieselor, în plus față de răcirea și curățarea motorului. Schimbarea uleiului este fundamentală pentru menţinerea bunei funcţionări a motorului.

Nu există un standard aplicabil tuturor vehiculelor. Fiecare producător indică cât de des este necesară schimbarea uleiului în funcție de modelul mașinii. De asemenea, contează stilul de conducere și vechimea vehiculului.

Vehiculele noi ar trebui să aibă uleiul schimbat la aproximativ 20.000 de kilometri sau în fiecare an. Vehiculele mai vechi, pe de altă parte, au nevoie de alt ulei la fiecare 10.000 de kilometri, deoarece motorul este mai uzat și are nevoie de mai mult ajutor din partea uleiului pentru a funcționa corespunzător.

4. Nu ignora avertismentele
Dacă afişajul are o pictogramă pe care nu o cunoşti, este mai bine să consulţi din nou manualul pentru a ști ce se întâmplă. Nu lăsa niciodată un avertisment nerezolvat pe afişaj. Chiar dacă ştii că mașina este în regulă, e mai bine să fii absolut sigur de asta.

5. Nu ignora o anvelopă dezumflată
Dacă vezi o anvelopă dezumflată, este foarte important să te ocupi imediat de aceasta. Du-o să fie umflată şi verificată. Dacă se întâmplă să ieși pe o o stradă mare și trece printr-o gropi sau o stâncă la viteză mare, puteți provoca un accident.

Este foarte important să menții presiunea de umflare a pneurilor recomandată de producătorul vehiculului. Astfel, vei optimiza performanțele anvelopei, vei economisi combustibil și vei crește siguranța.

Îţi recomandăm să verifici presiunea în anvelope o dată pe lună și întotdeauna înainte de o călătorie lungă sau dacă autovehiculul este complet încărcat. Nu uita să verifici și presiunea roții de rezervă.

6. Nu lăsa gol rezervorul de benzină
În cazul în care prețul benzinei este în creștere, umplerea rezervorului poate fi imposibilă pentru mulți șoferi.

Dar dacă aştepţi până când rezervorul este aproape gol, chiar și în aceste zile, când benzina are un preț bun, ar putea să te coste mult mai mult decât crezi şi poate fi chiar periculos.