Este cel mai mic oraș din România, dar a fost transformat în atracție mondială

Este considerat orașul cu cel mai mic număr de locuitori din România, având o populație de puțin peste 1.600 de persoane, dar a devenit o atracție din ce in ce mai mare pentru turiștii străini.

   

Așezarea s-a format ca stațiune în 1842, dupa ce fiul unui cioban s-a vindecat cu ajutorul apelor minerale de aici.

Situate la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad, căci despre ele este vorba, atrag anual aproape jumătate de milion de turişti, majoritatea dornici să se bucure de tratamentele cu ape minerale, recomandate în special celor cu afecţiuni ale inimii.


Aerul curat de la Băile Tuşnad este principalul atu al staţiunii . Dar şi curele de tratament cu ape minerale făcute la Tuşnad sunt renumite dincolo de granițele României, fiind căutate în fiecare an de sute de mii de turişti români şi străini.

Despre apele minerale din zona Tuşnadului există dovezi scrise încă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în care se menţionează prezenţa unor izvoare de ape minerale cu efecte curative, folosite de către localnicii satelor din apropiere.

Potrivit statisticilor oficiale, în prezent, peste 450.000 de turişti înnoptează anual la Băile Tuşnad, iar numărul celor care doar vizitează staţiunea ajunge la 1,5 milioane în fiecare an. Dintre aceștia, 80% sunt români, iar restul provin din Ungaria, Israel, Germania, Olanda, Franţa.


Singurul centru balnear cu apă termală din regiune
În decembrie 2013, la Tuşnad a fost inaugurat singurul centru balnear cu apă termală din regiune, printr-o investiţie realizată de primărie din fonduri alocate de Guvern.

Centrul balnear are o capacitate de 250 de locuri cu 6 bazine, unul cu apă termală, unul de înot, unul pentru copii mici, 2 bazine cu aburi şi unul legat, astfel încât se poate ieşi afară.

Pagini: 1 2