“Eram iubita lui Darius, purtam numai haine scumpe, locuiam în căsoaia lui din Mogoșoia, iar toată lumea mă invidia”. Ce i s-a intamplat

   

— Darius, i-am spus într-o zi, hai să recunoaștem că nu ne iubim. Banii nu mă fac fericită. Vreau să divorțăm.

— Eu nu mi-am încheiat planurile cu tine. Nu sunt de acord să divorțez. Ești proprietatea mea momentan. Când o să îți redau libertatea, te voi anunța.

Vali a văzut tristețea din ochii mei. Am început să luăm prânzul împreună, la restaurantul de lângă firmă. Darius era toată ziua ocupat cu întâlnirile de afaceri. Nu mi-a simțit lipsa. Ca să mă pot întâlni cu Vali și în timpul liber, l-am mințit că mama se îmbolnăvise și avea nevoie de ajutorul meu.
— Nu înțeleg de ce trebuie să dormi tu cu ea! mi-a spus el. îți dau bani să angajezi o infirmieră. Ești nevasta mea și trebuie să dormi cu mine.

— Este mama mea, Darius. ți-am acceptat toate condițiile. Pentru tine sunt doar un obiect de care dispui după bunul plac, nu o femeie cu sentimente.

— Hai dragă, nu mai exagera! Bine, poți să dormi la mama ta, dar nu mai mult de trei nopți pe lună și numai miercurea, când am întâlniri de afaceri până târziu.

Nu știam cum să scap de el. îmi era frică să divorțez pentru că mă amenințase cu moartea și îl credeam în stare. într-o noapte de miercuri petrecută împreună, Vali a venit cu soluția:

— Iubito, decât să îți vină el ție de hac, nu mai bine să îl aranjăm noi?

— Vali, mă sperii! Ce vrei să spui?

— Am un amic, Radu. Lucrează bine și nu lasă urme.

Vorbele lui Vali mă îngrozeau. Totuși, Darius era bărbatul care mă așezase într-o poziție socială importantă. Nu puteam să-i fac rău. în același timp, Vali începuse să mă șantajeze:

— Dacă nu iei o decizie mai repede, va trebui să am o discuție cu Darius. Ai vrea să afle despre noi?

— Nu o să îndrăznești să faci asta!

— Ești sigură? Pe mine doar mă concediază, dar pe tine te omoară dacă află!

Am acceptat să îl întâlnesc pe Radu. Numai că am schimbat planul. I-am oferit acestuia din urmă o sumă foarte mare de bani, uriașă chiar, ca să mă scape de… Vali. Nu i-au trebuit decât trei săptămâni. A provocat un accident de circulație. Când nu s-a mai prezentat la firmă, Darius m-a întrebat dacă știam ceva de el:
— Eu? Nu știu nimic în plus față de tine. Probabil că și-a găsit alt job!

— Fără să își anunțe demisia?!

— Dragă, la problemele angajaților nu ne mai gândeam acum!

— Ai dreptate. Dar cu cine vei lucra în continuare? m-a întrebat Darius.

— O să vorbim cu fetele de la HR să posteze un anunț pe site-urile de joburi.

Ironia sorții a făcut ca la concurs să se prezinte… Radu. Când l-am văzut, m-am albit la față. Darius a hotărât că era destul de potrivit, așa că l-a angajat. Normal, fără să mă întrebe. Atunci am simțit că nu mai puteam să rezist. Am căutat numărul de telefon al lui Vasi și l-am sunat.

— Vasi, ajută-mă! Am nevoie de tine! Nu îmi pasă dacă mai ai 10 neveste și 100 de plozi. Darius mi-a distrus viața!

— Cristina, iubito, nu te-am văzut de aproape 4 ani. Ce s-a întâmplat?

— Vasi, trebuie să fug. Darius mă ține prizonieră în casa lui de la Mogoșoaia. M-a transformat într-o sclavă. Nu știam la cine să apelez în afară de tine.

Vasi mă iubea ca un nebun după atâția ani. Nu mi-a reproșat niciodată faptul că mă măritasem cu Darius. Ne-am întâlnit la marginea unei păduri, într-o noapte de miercuri, când Darius știa că dorm la mama. Am abandonat mașina primită de la soțul meu acolo.

Cu pașapoartele în mână, am fugit la aeroport și de acolo am zburat în lume alături de singurul bărbat pe care l-am iubit. înainte de a face acest pas, am avut grijă să îmi virez o sumă considerabilă într-un cont din afara țării.

Eu și Vasi suntem de nedespărțit. Ne iubim mai mult acum și ne bucurăm că putem să trăim liniștiți cu banii luați de la Darius.

2 din 2Pag Urmatoare