Era bolnavă și voia să se sinucidă, dar mesajul scris de un barman pe paharul ei i-a salvat viața

Viața lui Bekah Georgy, o tânără din SUA, a fost salvată de barman, după ce un simplu mesaj din partea acestuia a convins-o să renunțe la gândurile suicidale.

   

La prima vedere, Bekah pare o tânără normal, veselă și cu mulți prieteni în jurul ei. Însă, în spatele zâmbetului ascunde o poveste tristă: se luptă cu anorexia de ani buni. Uneori, avea zile atât de proaste încât voia sa își ia viața.
Și, totuși, în ciuda suferinței sale, adolescenta a găsit puterea să meargă mai departe, grație unui simplu gest făcut de un barman. El i-a scris pe paharul de cafea comandat mesajul: „zâmbește!”. Acest simplu mesaj i-a adus lui Bekah o nouă speranță și a decis să ceară ajutorul mai multor medici specialiști care să o ajute să își recapete sănătatea și adevărata dorință de a trăi din nou.

Plină de recunoștință pentru gestul barmanului, Bekah i-a transmis o scrisoare deschisă acestuia, care a devenit virală pe Internet.

„Dragă barman,

Nu mă cunoști și nu îmi știi povestea. Cel mai important, probabil că nu știi că acel simplu „zâmbește” pe care l-ai scris pe comanda mea mi-a schimbat viața în bine. Când te uiţi la mine, presupui că sunt fericită, populară şi plină de viaţă. Dar nu reuşeşti să mă înţelegi, de fapt. Nu ştii că în spatele zâmbetului perfect se află o fată care simte că se prăbuşeşte, bucată cu bucată. Nu ştii că această fată se urăşte pe sine atât de mult, încât s-a înfometat jumătate din adolescenţă. Sau că a încercat să se sinucidă de cinci ori.

Probabil că ai scris „zâmbește” pe paharul meu pentru că m-ai văzut cu tubul de alimentare. Sau poate pentru că ai putut vedea dincolo de zâmbetul meu fals. Oricum ar fi, îți sunt recunoscătoare! Nu erai obligat să faci acest gest special pentru comanda mea. Puteai să mă tratezi ca pe orice alt client. Dar ai preferat să îți rupi câteva secunde în plus pentru a transmite optimism într-o viață până atunci plină de pesimism.

Când anorexia devenea din ce în ce mai puternică, uneori nici cafea nu puteam să beau. Îmi era frică şi în ziua aceea, dar când am citit cuvântul acela, nu m-am putut abţine să nu zâmbesc.

Un simplu gest de bunătate poate însemna totul pentru cineva. Poate oferi speranță pentru cei fără speranță. Așa că, dragă barman, îți mulțumesc. Mulțumesc pentru că mi-ai salvat viața!”.