Elevii, la un pas de a se întoarce în clase! Se deschid școlile din 8 februarie? Vlad Voiculescu: O să evit să mă pronunț

Emoții mari pentru elevi, urmează să se stabilească dacă din data de 8 februarie, după vacanța semestrială, se vor întoarce sau nu la școală. Momentan nu a fost luată o decizie clară, iar responsabilitatea se aruncă de la unul la altul.

   

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea ieri că decizia depinde de Ministerul Sănătății. Însă, Vlad Voiculescu a evitat să se pronunțe asupra posibilității deschiderii școlilor în data de 8 februarie.

„Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu, întrebat, la B1 TV, în legătură cu decizia care va fi luată.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea duminică la Digi24 că decizia de deschidere sau închidere a școlilor nu este luată de Ministerul Educației, ci este de competența Ministerului Sănătății.

„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Se redeschid școlile?
Premierului Florin Cîțu a anunțat că decizia finală privind situația elevilor o să fie luată marți, împreună cu președintele Klaus Iohannis.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Florin Cîțu.