Ekranoplanul, monstrul din Caspica

Dacă te întrebi ce este ekranoplanul, află că aceasta este o navă amfibie, capabilă să alunece deasupra unei suprafețe, datorită forței de ridicare – asigurată de fluxul de aer produs de presiunea de sub navă.

   

Proiectat și dezvoltat de inginerul – omul de știință Rostislav Evgenievich Alexeev, ekraplanul era folosit pentru a transporta încărcăturile militare, fiind testat în principal în zonele Mării Caspice și Mării Negre.

Ekranoplan (cuvânt rusesc) înseamnă navă-ecran – termen inventat de Rostislav Evgenievich Alexeev. Mașinăria nu era nici avion și nici navă maritimă. De fapt, acesta era un vehicul de mare viteză, pe pernă de aer, care zbura la o înălțime relativ mică (zbura la o altitudine de 5-10 metri) de la suprafața apei, a pământului sau a zăpezii.

Anvergura unei aripi era de 37,6 metri, lungimea navei era de circa 100 de metri, iar greutatea maximă la decolare de 544 de tone.


Conceput în 1964 -1965, ekranoplanul – unic în dimensiune și greutate, era considerat în acea perioadă cea mai mare aeronavă din lume.

Vasul putea atinge viteza de 550 de kilometri pe oră (pe apă), datorită celor opt turboventilatoare puternice amplasate pe aripi. Cel mai des, această nază amfibie zbura deasupra apei, întrucât – spre deosebire de suprafața pământului – apa este uniformă.

În plus, deoarece aceste vehicule puteau zbura la altitudini mici, ele nu erau detectate de radar.


În URSS, producţia de nave amfibie a început în 1957 şi a încetat la începutul anilor 1990. În anii 60, Biroul Central de Proiectări Alekseev a creat şi testat în Marea Caspică un ekranoplan experimental, fiind numit Caspian Sea Monster (Monstrul din Caspica) de serviciile secrete occidentale.


Despre Ekranoplan s-a aflat abia după căderea comunismului, iar la începutul anilor 1990 au început să fie dezvăluite informații despre acest proiect secret.

Ultimul ekranoplan construit putea transporta 6 mari rachete, mai multe tancuri și camioane. Dar în momentul în care Uniunea Sovietică s-a destrămat, se afla în construcție un alt ekranoplan, care nu a mai fost terminat, din cauza lipsei de fonduri.