E oficial: se inchid toate scolile din Romania. Ministerul Educatiei a confirmat informatia

Veste importanta pentru elevii din Romania. Ministerul Educatiei a decis inchiderea scolilor timp de trei zile, din cauza alegerilor locale de pe data de 27 septembrie.

   

Scoala abia a inceput, dar elevii vor sta din nou acasa. Autoritatile au anuntat ca scolile se vor inchide pentru trei zile. Decizia a fost luata pentru ca toate salile de clasa unde vor exista comisii de vot sa fie dezinfectate si sa nu existe niciun risc.

Ministul Educatiei, Monica Anistie, a facut anuntul si a spus ca elevii nu vor merge la scoala in zilele de 25, 28 si 29 septembrie, respectiv vineri, luni si marti.

Potrivit autoritatilor, scolile vor fi inchise in Bucuresti chiar si in ziua de joi, 24 septembrie.

Cursurile se vor tine online
Elevii trebuie sa stie, insa, ca se vor tine cursurile online, NU sunt suspendate. In toate aceste zile, elevii vor face orele din fata calculatoarelor, iar incepand cu data de 29 septembrie se vor intoarce pe bancile scolilor.

“Chiar daca se inchid si se suspenda cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel national se vor inchide toate unitatile de invtamant vineri, luni si marti in vederea desfasurarii alegerilor. Luni dimineata va avea loc o consultare cu asociatiile comunelor, oraselor si municipiilor si uniunea consiliilor judetene cu Ministerul Educatiei prin care sa stabilim daca se vor inchide si vineri, in functie de localitatile si scolile in care se desfasoara procesul educational”, a declarat Monica Anisie.