E oficial: s-a stabilit care este al doilea oras din Romania care va avea METROU! Va fi mai modern decat cel de la Bucuresti

Este vorba despre Cluj Napoca, iar potrivit oficialilor acesta va fi construit folosind cele mai noi tehnologii disponibile.

   

Traseul care va strabate orasul va avea o lungime de 30 de kilometri pe linie dreapta si va atinge urmatoarele puncte: Gilau – Floresti – Cluj Napoca – Apahida – Jucu.
In acest moment primaria orasului pregateste un studiu de prefezabilitate. Costul estimat al lucrarii este de 30 – 60 milioane de euro/km.

“Totul e dupa tehnologiile viitorului. Metroul nu il facem dupa tehnologia de azi, ci dupa tehnologia care anticipam ca va fi uzuala peste 20 – 30 de ani, cu levitatie magnetica, cu baterii electrice, fara acest sistem de bilete, ci pe sistem de ticketing/telefon (folosit de circa 10 ani peste tot in lume), care sa tina cont de tehnologia ce se preconizeaza a fi in materie de metrou.

“Facem aceste lucruri, gandindu-ne la viitorul Clujului. Muncim la un tren urban, dar totul este de viitor. Nicaieri nu s-au facut peste noapte. Cer timp, dar important este sa fim pe directia buna”, a declarat Emil Boc, primarul Clujului.