E jale! Dupa furtuni violente si coduri rosii de canicula, vremea o ia razna din nou. Anuntul meteorologilor!

Vestile despre vreme nu sunt deloc bune. Sunt avertizari de calatorie pentru mai multe tari din cauza conditiilor meteo.

   

MAE avertizeaza cetatenii romani care calatoresc in Spania, Belgia si Croatia, ca in Andaluzia este cod portocaliu de canicula, ca programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene va fi afectat in 10 august de o greva a personalului de bord si ca angajatii Croatia Airlines declanseaza miercuri greva.

Regatul Spaniei – Cod portocaliu de canicula in Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Regatul Spaniei ca Agentia Meteorologica de Stat spaniola – AEMET mentine avertizarea de temperaturi ridicate pentru provinciile Sevilla si Córdoba din Andaluzia, cu temperaturi ridicate de 40-42 grade Celsius.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Sevilla la : +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al Consulatului General al Romaniei la Sevilla: +648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internethttp://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html,http://sevilla.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta”, (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Regatul Belgiei – Greva a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair la 10 august 2018
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Regatul Belgiei ca, la data de 10 august 2018, va avea loc o greva a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair. Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 si +3223441658, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Bruxelles: +3223440854.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internethttp://bruxelles.mae.ro,www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Croatia – greva la compania aeriana croata
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa tranziteze sau sa calatoreasca in Republica Croatia pe calea aerului, ca Sindicatul pilotilor Companiei Croatia Airlines /HSPP/ si Sindicatul personalului de deservire si auxiliar al Croatia Airlines /OCRA/ au decis sa intre in greva pe o durata nelimitata, incepand cu 8 august 2018, ora locala 06:00 (ora 07:00, ora Romaniei).

Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croatia Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care urmeaza sa calatoreasca cu aeronave ale Companiei Croatia Airlines, sa solicite informatii privind zborurile respective la agentiile Companiei Croatia Airlines si sa isi organizeze corespunzator calatoriile.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani ca, in situatii de urgenta, pe teritoriul Croatiei, pot apela numarul european unic de urgenta 112.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Croatia: +3859841341.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internethttp://zagreb.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in „App Store” si „Google Play”), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.