După ce vei citi asta, nu vei mai merge cu telefonul la baie niciodată!

Esti unul dintre acei mulți oameni care iau telefonul cu ei la toaletă? În cazul în care răspunsul este DA, ar trebui să fii conștient de faptul că acest obicei este…

   

Esti unul dintre acei mulți oameni care iau telefonul cu ei la toaletă? În cazul în care răspunsul este DA, ar trebui să fii conștient de faptul că acest obicei este unul extrem de periculos. De ce? Deoarece pe această cale ești expus la numeroși microbi, inclusiv salmonella.
Doctorul C. Dr. Lisa Ackerley, expert în igienă, explică: “Dacă imediat după ce vă ștergeți, luați telefonul în mână, s-ar putea la fel de bine să nu vă mai deranjați cu spălatul mâinilor, deoarece toate bacteriile pe care le-ați depus pe telefon vor ajunge din nou pe mâinile voastre.”

Așadar, ce ar trebui să facem pentru a ne putea proteja sănătatea când nu ne putem dezlipi de telefonul mobil nici măcar la baie?
Doctorul Ron Cutler, director în stiința biomedicală la Queen Mary University din Londra, a explicat: “Practic, pur și simplu nu ar trebui să mai iei telefonul cu tine la toaletă, ținând cont de faptul că ești expus din toate părțile la transferul de viruși sau contaminarea cu materii fecale.” Potrivit lui, nivelurile de contaminare variază foarte mult, în funcție de locul în care toaleta este situată. Dacă toaleta se află într-un birou mic, atunci nu este o problemă prea mare, dar dacă mergi la toaletă într-un spital, navă de croazieră sau mall, aceste locuri sunt pline de o mulțime de viruși diferiți și mult mai periculoși.

Cu toții ar trebui să fim conștienți de faptul că virușii nu se transmit numai prin intermediul mâinilor. Chiar dacă aceasta este modalitatea principală, ea nu este singura. De aceea, nu ar trebui să ne lăsăm periuța de dinți prea aproape de toaletă, și nici nu ar trebui să așezăm telefonul pe suportul pentru rola de toaletă sau orice raft care ar putea fi acolo.

Revenind la microbii de pe telefon, aceștia pot supraviețui timp de câteva zile pe suprafața dispozitivului mobil! Iar asta este, într-adevăr, foarte dezgustător. Doctorul Ron Cutler a mai spus: „Telefoanele se mai și încălzesc un pic, oferind bacteriilor un mediu frumos și cald. În cazul în care oamenii pun mâna pe dulciuri și lasă un strat lipicios pe telefon, acesta este chiar un loc și mai prielnic pentru bacterii. Așa că, amintiți-vă că trebuie să vă spălați bine pe mâini, folosind apă și săpun, după ce ieșiți de la toaletă. De asemenea,țineți minte să vă lăsați telefonul în geantă sau în buzunar, înainte de a vizita toaleta!”