După ce vei citi acest articol, nu vei mai merge în viața ta cu TELEFONUL LA BAIE!

După ce vei citi acest articol, nu vei mai merge în viața ta cu TELEFONUL LA BAIE!

Eşti unul dintre acei mulţi oameni care iau telefonul cu ei la toaletă? În cazul în care răspunsul este DA, ar trebui să fii conştient de faptul că acest obicei este unul extrem de periculos. De ce? Deoarece pe această cale eşti expus la numeroşi microbi, inclusiv salmonella.

   

Doctorul C. Dr. Lisa Ackerley, expert în igienă, explică: “Dacă imediat după ce va ştergeţi, luaţi telefonul în mâna, s-ar putea la fel de bine să nu va mai deranjaţi cu spălatulmâinilor, deoarece toate bacteriile pe care le-aţi depus pe telefon vor ajunge din nou pe mâinile voastre.”

Aşadar, ce ar trebui să facem pentru a ne putea proteja sănătatea când nu ne putem dezlipi de telefonul mobil nici măcar la baie?

Doctorul Ron Cutler, director în ştiinţă biomedicală la Queen Mary University din Londra, a explicat: “Practic, pur şi simplu nu ar trebui să mai iei telefonul cu ţine la toaletă, ţinând cont de faptul că eşti expus din toate părţile la transferul de viruşi sau contaminarea cu materii fecale.

Potrivit lui, nivelurile de contaminare variază foarte mult, înfuncţie de locul în care toaletă este situată. Dacă toaletă se află într-un birou mic, atunci nu este o problema prea mare, dar dacă mergi la toaletă într-un spital, nava de croazierăsau mall, aceste locuri sunt pline de o mulţime de viruşi diferiţi şi mult mai periculoşi.

Cu toţii ar trebui să fim conştienţi de faptul că viruşii nu se transmit numai prin intermediul mâinilor. Chiar dacă această este modalitatea principala, ea nu este singură. De aceea, nu ar trebui să ne lăsăm periuţă de dinţi prea aproape de toaletă, şi nici nu ar trebui să aşezăm telefonul pe suportul pentru rola de toaletă sau orice raft care ar putea fi acolo.

Revenind la microbii de pe telefon, aceştia pot supravieţui timp de câteva zile pe suprafaţă dispozitivului mobil! Iar asta este, într–adevăr, foarte dezgustător. Doctorul Ron Cutler a mai spus: „Telefoanele se mai şi încălzesc un pic, oferind bacteriilor un mediu frumos şi cald. În cazul în care oamenii pun mâna pe dulciuri şi lasă un strat lipicios pe telefon, acesta este chiar un loc şi mai prielnic pentru bacterii. Aşa că, amintiţi–va că trebuie să va spălaţi bine pe mâini, folosind apă şi săpun, după ce ieşiţi de la toaletă. De asemenea,ţineţi minte să va lăsaţi telefonul în geantă sau în buzunar, înainte de a vizită toaletă!”