Drogurile vandute vedetelor din Romania erau “indoite” cu paracetamol si cofeina. Totul pentru un profit mai mare

Ies noi detalii în ancheta declanșată de DIICOT față de furnizorii de droguri ai unor vedete autohtone. Și-anume faptul că stupefiantele nu erau pure, respectiv că drogul de risc, cocaina, conținea cofeină și paracetamol.

„Produsul” vândut de Adrian Cărbunescu, unul dintre furnizorii de droguri reținuți de DIICOT Ploiești în acest caz, nu era cocaină pură, ci amestecată cu cofeină și paracetamol, ambele ingrediente fiind depistate la testele chimice, au dezvăluit surse pentru ziarul Libertatea.

Specialiștii în stupefiante spun că praful alb găsit în pliculețele cumpărate de la Cărbunescu de investigatorii sub acoperire conținea paracetamol și cofeină.

Adrian Cărbunescu este suspectat că vindea consumatorilor din București și din județele aflate în apropierea Capitalei cocaină la prețul de o sută de euro pe gram și canabis la 50 de lei pe gram.

Traficanții au recunoscut că vând droguri
Puși în fața faptului împlinit, cei trei furnizori de droguri, reținuți joi seara de DIICOT Ploiești, au recunoscut acuzațiile ce le sunt aduse, respectiv că se ocupă cu vânzarea de stupefiante.

Loading...
Loading...

În schimb, ei nu au vrut să spună cui au vândut droguri și mai ales de la cine se aprovizionau cu stupefiantele „îndoite” cu cofeină și paracetamol.

Potrivit unor surse judiciare, aceștia ar fi căutat să reducă mult impactul faptelor anchetate de procurori, prin declarațiile pe care le-au dat la audieri, admițând că au vândut droguri.

Droguri ”îndoite” cu paracetamol și cretă
Ofiţerii de la combaterea crimei organizate au precizat, pentru Libertatea, că, de obicei, traficanţii „îndoaie” drogurile. Dealerii de stupefiante folosesc diferite substanţe pentru a mări cantitatea, dar şi pentru a dilua produsul ce urmează a fi consumat de cumpărător.

Dacă în cazul de faţă, prezentat în exclusivitate de Libertatea, vorbim despre cofeină şi paracetamol, în alte cazuri, dealerii s-au folosit praf de cretă sau chiar făină.