Doi piloţi s-au luat la bătaie în cabina aeronavei în zbor şi erau gata să producă o tragedie

Avionul Iraqi Airways a decolat fără probleme de la Mashhad, în Iran, dar cei peste 150 de pasageri aflați la bord erau cât pe ce să nu ajungă niciodată la destinație.

   

Disputa dintre cei doi a fost generată de o controversă în ceea ce privește mâncarea, relatează AFP.
În urma asaltului utilizatorilor rețelelor de socializare, care au tratat critic și ironic incidentul, compania aviatică a fost nevoită să emită un comunicat de presă.

Într-o scrisoare adresată conducerii, consultată de AFP, copilotul explică evenimentul precizând că, atunci când avionul era în zbor, “tonul a urcat în discuţia cu pilotul pentru că el refuza ca o stewardesă să-mi aducă masa sub pretextul că nu i-am cerut autorizaţia”.

După ce a luat el însuşi masa, a adăugat el, pilotul “a folosit un vocabular inadecvat” şi apoi l-a “lovit şi insultat, ceea ce a provocat venirea unui membru al securităţii”.

Cei doi piloți au reuşit în cele din urmă să se astâmpere și să ducă aeronava la destinație, dar odată ce aparatul de zbor a ajuns la Bagdad “pilotul mi-a adus din nou insulte şi m-a lovit”. În aceste condiţii, pledează el, “a trebuit să mă apăr”.

Iraqi Airlines anunţă că i-a suspendat pe cei doi bărbaţi şi promite că “nu vor putea scăpa sancţiunilor celor mai dure (…) precum interdicţia de a zbura pe viaţă”.