Doi copii, luați de lângă mama româncă în Norvegia: Nu mă lasă să vorbesc românește cu ei

Situație disperată pentru o româncă din Norvegia. Autoritățile i-au luat cele două fete, de 5 și 6 ani, pentru că le-ar fi bătut. Femeia spune că nu le-a agresat niciodată și, mai mult decât atât, copiii i-au fost luaţi fără a primi vreo explicație oficială.

   

Femeia, stabilită din 2009 în Norvegia, spune că nici măcar n-a fost anunțată că îi vor fi luați copiii.

”M-au sunat de la recepție, de unde lucrez. M-au luat direct. Fără niciun fel de hârtie”, a povestit femeia, la Realitatea TV.

Asta s-a întâmplat pe 1 iunie. De atunci, fetele de cinci și, respectiv, șase ani au fost duse la o altă familie care să aibă grijă de ele.

”Mi s-a dat dreptul să văd fetele în fiecare săptămână, două ore, în spațiul public. N-am voie să vorbesc românește cu fetele, n-am voie engleză, deci trebuie doar norvegiană. Exact ca cel mai mare criminal”, a mai spus ea.

Iar totul ar fi început de la niște zvonuri, cum că mama și-ar fi agresat fetele. Lucru pe care femeia îl neagă.

”Ar fi spus una din copile la școală că am bătut-o.
N-am trimis copilele niciodată vinete la școală. Asta n-au cum să dovedească, sunt doar spusele copilului. Că, știți cum este, îi mai tragi de o ureche. La ei se face din țănțar armăsar”, susține mama fetelor.

”Orice fel de agresiune, oricât de mică a fost ea împotriva unui minor, deși nu discutăm despre cetățeni norvegieni, a fost catalogată ca fiind o porblemă și atunci copiii au fost despărțiți de la familiile lor. Deși discutăm despre un cetățean român, nu putem să intrevenim din România din punct de vedere juridic. Pe de o parte pentru că Norvegia nu face parte din UE. Pe de altă parte, minorii împreună cu familia sunt de multă vreme acolo”, explică avocatul Adrian Cuculiș.

Românca e disperată. A apelat deja la un avocat și speră să convingă autoritățile să-i dea copiii înapoi.