Documentare interesante care îți vor schimba modul în care vezi lumea!

   

Hearts and Minds (1974)

Documentarul „Hearts and minds” prezintă punctele de vedere diferite ale celor două tabere implicate în Războiul din Vietnam, folosindu-se de interviuri cu civili, soldaţi, generali şi politicieni nord-americani sau vietnamezi, precum şi de imagini de arhivă ce înfăţişează ororile şi dramele petrecute în Asia în perioada 1959 – 1975.

Reacțiile publicului, în ceea ce privește acest documentar au fost împărțite. Unii credeau că este vorba de propagandă anti-război, în timp ce alții îl vedeau ca o investigație echilibrată a unui subiect copleșitor și complex.

Lake of Fire (2006)

Lake of Fire este un documentar despre avort. Produs de Tony Kaye, filmul prezintă păreri pro și contra avort, într-un mod cât mai imparțial și mai uniform.

The Bridge (2006)


Oamenii suferă neobservați în jurul nostru, în timp ce restul lumii își vede de treabă. “The Bridge” nu este un simplu film. Acesta documentează 23 de sinucideri care au avut loc în San Francisco, de pe faimosul Golden Gate Bridge, în 2004.

Earthlings (2005)

Earthlings este un documentar despre cruzimea oamenilor față de animale, despre dependența absolută a umanității față de animale pentru: companie, mâncare, îmbrăcăminte, ori divertisment.

Documentarul scoate la iveală atrocitățile comise împotriva animalelor, comparabile cu crimele împotriva umanității, într-o lume în care drepturile animalelor nu înseamnă nimic.

Pagini: 1 2