Documentare interesante care îți vor schimba modul în care vezi lumea!

Chiar dacă pentru unii par niște banalități, documentarele sunt fascinante. Ele prezintă o realitate necunoscută, de cele mai multe ori, pentru a îi face pe oameni să-și pună semne de întrebare și să reacționeze cumva.

   

Aceste filme reprezintă cea mai bună modalitate pentru ca publicul să înţeleagă mult mai uşor anumite subiecte, deoarece sunt relatate în detaliu, pe înțelesul tuturor.

Există câteva documentare pe care nu ar trebui să le ratezi, pentru ca ele îți pot schimba percepția despre viață și despre lumea în care trăiești.

Dacă vrei să mai înveți câte ceva și să te uiți la niște documentare bune, noi ne-am gândit să îți venit în ajutor. Astfel că, ți-am pregătit o listă cu 8 filme documentare care te vor captiva.

Bowling for Columbine (2002)


Cântec pentru un masacru este filmul cu care Michael Moore a dat lovitura şi s-a făcut cunoscut drept unul dintre cei mai incomozi regizori americani.

Michael Moore folosește filmul documentar pentru a lansa întrebări incomode asupra cauzelor ce au dus la măcelul petrecut la liceul Columbine din Statele Unite și pune la îndoială efectele benefice ale celor ce proslăvesc cultura armelor.

Food Inc. (2008)

Food, Inc. este un film documentar șocant care te va face să privești într-un alt mod mâncarea pe care o consumi zilnic. Prin intermediul acestui film, publicul descoperă cât de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeață de pe ambalajele produselor. Practic, nu tot ceea ce se promovează este și adevărat.

Food, Inc. arată ca în spatele imaginilor idilice de pe ambalajele produselor alimentare din magazine, procesul de fabricare a alimentelor este mai degrabă dezgustător. Regizorul Robert Kenner a declarat că, deși filmul său pune în centrul atenției industria agro-alimentară americană, acesta evocă și ceea ce se întâmplă în toată lumea.

„Industria nu vrea ca voi să știți ce mâncați, pentru că ați putea refuza să o mai faceți”, spune jurnalistul Eric Schlosser, autorul cărții de succes „Fast food nation” care apare în documentarul lui Kenner.

The Corporation (2003)

Acum 150 de ani, o întreprindere reflecta modul de organizare din lumea afacerilor. Acum e vorba, realmente, de o putere mondială pe care acest film încearcă să o definească: ce înseamnă o întreprindere internațională?

În acest documentar vei vedea o examinare psihologică asupra unei puteri colosale, care astăzi deține frâiele economice, mai precis deține controlul asupra oamenilor. Studiul ilustrează că modelul actual de corporație este unul similar cu un psihopat periculos, distructiv și fără conștiință.

Finding Home (2014)


Traficul de persoane este o problemă mondială, care afectează atât țările bogate, cât și statele sărace. Documentarul prezintă această situație, în care oamenii sunt vânduți de parcă ar fi niște obiecte.

Cele trei protagoniste care apar în film sunt victime ale traficului de persoane. Ele au fost vândute și obligate să se prostitueze în Cambodgia, iar documentarul descrie calvarul prin care acestea au trecut.

Pe lângă poveștile celor trei femei, regizorul prezintă poveștile altor foști sclavi sexuali, aflați într-un orfelinat, care încearcă să se adapteze la o lume normală, în timp ce trag în spatele lor lanțurile trecutului care încă îi terorizează.

Pagini: 1 2