Deputatul Florin Roman propune confiscarea mărfurilor celor care fac speculă pe seama coronavirusului

Roman propune confiscarea mărfurilor celor care fac speculă pe seama coronavirusului în ciuda prevederilor decretului privind starea de urgență care prevede plafonarea prețului la utilități și medicamente.

   

„Am depus azi o observatie la decretul privind instituirea stării de urgentă, prin care cei carora comercializează materiale sanitare, măști, medicamente, dezinfectanți, sa le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei!

Totodata, am propus amenda de 20.000 de lei, in paralel cu confiscarea stocului. De exemplu, dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măști, azi vinzi masca cu 50 bani și mâine,din același stoc, vinzi cu 10 lei. In acest caz se confisca întregul stoc și se aplica sanctiunea de 20.000 lei.

Am luat aceste măsuri întrucât, deși decretul prevede plafonarea prețului la utilități, medicamente și alimente de baza, acestea au explodat in magazine.

Cei care încearcă sa facă profit nesimțit pe urma necazului oamenilor sa se gândească bine! Politia și Jandarmeria vor trebui sa urmărească aplicarea acestor prevederi!”, scrie deputatul liberal Florin Roman pe pagina sa de Facebook.