Depozitarea anvelopelor: Sfaturi pentru pastrarea cauciucurilor

Orice proprietar de masina ar fi bine sa stie cum sa-si depoziteze corect anvelopele, indiferent daca este vorba de cele de vara sau de cele de iarna.

   

Descopera, mai jos, cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti pastrezi anvelopele in cele mai bune conditii, chiar daca afara este frig sau cald.

Lasa-le intr-un depozit specializat

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru depozitarea anvelopelor tale este sa le pastrezi intr-un depozit specializat. In cazul in care nu stiai, exista firme specializate in depozitarea anvelopelor. Tot ce trebuie sa faci este sa platesti un abonament lunar catre o astfel de firma, iar firma in cauza se va asigura ca anvelopele tale vor fi depozitate in conditii foarte bune. „Conditii foarte bune” inseamna ca anvelopele vor avea suficient loc, vor fi protejate impotriva rozatoarelor si intemperiilor si, de asemenea, ca temperatura va fi controlata (si adaptata anvelopelor de vara sau celor de iarna). Costul unui abonament lunar la o firma specializata pe depozitarea anvelopelor este de circa 10 lei.

In scenariul in care nu vrei sa dai bani ca sa-ti depozitezi anvelopele de iarna, ai la indemana si alte solutii. Una ar fi sa le pastrezi in balconul locuintei tale, iar o alta sa le duci la un prieten care locuieste la curte. Totusi, in niciunul dintre cele doua cazuri depozitarea anvelopelor tale nu va fi corespunzatoare. De ce? Din cauza ca nu vei putea sa controlezi temperaturile din respectivele spatii, iar prea multa sau prea putin caldura o sa duca la imbatranirea prematura a anvelopelor. De asemenea, la tine pe balcon sau in magazia unui prieten care locuieste la curte, anvelopele tale nu o sa fie ferite de rozatoare.

Noteaza unde le pui
Chiar daca o sa le depozitezi intr-un depozit, in balconul locuintei tale sau la un prieten cu casa la curte, este esential sa-ti notezi unde le pui, ca sa nu uiti. De asemenea, in cazul in care alegi sa-ti depozitezi anvelopele acasa la un prieten, iar acesta are grija si de cauciucurile altor oameni, scrie-ti intr-o agenda cat mai multe detalii despre bunurile tale. Ai putea sa iti treci in agenda un mesaj de forma: „anvelope iarna 205 55 R 16, Vlad”. Astfel, vei stii ca anvelopele de iarna, inscriptionate „205 55 R 16”, sunt la Vlad, amicul tau.

Curata-le inainte
Fiecare anvelopa care urmeaza sa fie depozitata ar trebui sa fie curatata inainte. Foloseste apa calduta, o perie si sapun lichid ca sa cureti murdaria de pe anvelopa. In cazul in care pastrezi anvelopele pe jenti, ai grija sa cureti si jentile. Dupa ce speli anvelopele si, eventual, jentile, asigura-te ca se usuca perfect inainte sa le depozitezi.

Ambaleaza-le individual
Anvelopele pe care vrei sa le depozitezi ar fi bine sa le ambalezi individual. Nu ai nevoie decat de niste saci de gunoi, mari si rezistenti. Alege sa cumperi saci colorati, pentru ca lumina soarelui sa nu ajunga la anvelope si/sau jenti.