Decizie de ultim moment a judecătorilor în procesul de ultraj al lui Cristian Boureanu! Fostul deputat ajunge din nou la INML

Cristian Boureanu a obţinut o mică victorie în procesul în care este judecat pentru ultraj. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis cererea fostului deputat de a prezenta un supliment la raportul de expertiză medico-legală, având ca obiect ”stabilirea defalcată a numărului de zile de îngrijiri medicale pentru fiecare leziune constatată prin raportul de expertiză medico-legală menţionat”. În acest fel, politicianul încearcă să demonstreze că poliţistul cu care a avut o altercaţie în 2017 a acţionat cu o forţă disproporţionată.

   

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea lui Boureanu de a se comunica din partea INML dacă medicul care l-a consultat pe poliţistul Andrei Ovidiu a descoperit leziuni la braţul stâng al acestuia şi la nivelul scrotului. De asemenea, lui Boureanu i s-a respins cererea de a prezenta o probă video.
Termenul la care Institutul de Medicină Legală ar fi trebuit să comunice instanţei respectivele probe a expirat pe 29.11.2018 şi a fost reprogramat pentru 10.01.2019.

Cristian Boureanu a fost condamnat pe fond pentru ultraj, la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, după o altercaţie dură cu poliţiştii de la Rutieră în vara anului 2017. El trebuie să-i plătească poliţistului agresat 7.000 euro. Fostul deputat a făcut însă apel.