„De ce la ai mei 50 de ani trebuie să arăt ca la 30? – Arăt exact de vârsta pe care o am”

Conform regulilor de etichetă, bărbatul nu trebuie să întrebe femeia ce vârstă are. Uneori, chiar femeile mint despre vârsta lor. De ce acest subiect este atât de neplăcut pentru ele?

   

Totul e din cauza că femeile își creează propriile stereotipuri din ceea ce văd în reclame, reviste sau la televizor.

“De ce la ai mei 50 de ani trebuie să arăt ca la 30?” – se întreabă întreabă Sophia Chernyshova. Până la urmă industria frumuseții nu știe decât să manipuleze cu complexele femeilor: “Ce faţă groaznică ai! Arătați de parcă ai avea 50! Dar cu cosmeticele noastre vei arăta … ”

Desigur, dorinţa de a fi atractivă este o stare normală a minții feminine. Aşa a fost întotdeauna. Cleopatra făcea băi de lapte și miere (sau este o legendă?) pentru a-şi menține tinerețea și frumusețea.

În același timp, adaugă Sophia, bunul simț spune că poți arăta bine, doar având grijă de tine în mod regulat, fără să cheltui bani pe proceduri și cosmetice.

Nimic nu mă întristează mai mult decât fraza: “Am 50, iar în suflet mă simt de parcă aş avea 18.”

“De ce ne este rușine de semnele exterioare ale îmbătrânirii? De ce nu suntem mândre că acum suntem mai înțelepte?

Ce înseamnă – “în suflet am 18?” Asta ar însemna să faci prostii, să te îndrăgostești de persoana nepotrivită, să-ţi faci griji pentru aspectul exterior, să-i crezi pe toţi, să fii naivă? Nu văd nimic bun în acest lucru” – continuă Sofia.

Ce înseamnă “Suflet bătrân”, “Suflet tânăr”? Să te maturizezi, să acumulezi mai multe cunoștințe, să înțelegi oamenii mai bine şi pe tine însăți, să distingi valorile adevărate de cele false, să ai propria opinie despre tot, să nu-ţi mai faci griji pentru lucrurile mărunte – aceasta este maturizarea sufletului.


Acest lucru nu este disponibil la 18 ani. De fapt, nici una dintre noi nu are un suflet tânăr la 50+ cu toate caracteristicile descrise mai sus, altfel viața nu ne-a învățat nimic “.

“În opinia mea, ar trebui să fim mândre că la 50+, suntem destul de inteligente și înțelepte să nu facem lucruri stupide. Și dacă o persoană adultă se aruncă în abisul pasiunii, care este meritul acestui lucru, de ce să fii mândră?

Femeile mature, în comparație cu cele de 18 ani, obțin libertatea. Și cu cât înaintează în vârstă, cu atât sunt mai libere!


Doar oamenii liberi sunt fericiți. Își permit să fie ei înșiși și să-şi trăiască viaţa aşa cum doresc. În tinerețe toți se răzvrătesc, dar depind de cuvântul părintelui, de opinia colegilor.

“Sincer, nu vreau să mă întorc la ai mei 18 ani. Acum trăiesc mult mai bine, pentru că schimbările mele exterioare nu sunt nimic în comparație cu cele interioare. Mă bucură mult mai mult, decât mă indispun semnele de vârstă “ – spune Sofia.