De ce este foarte bine sa pastram cojile de la nuci: dupa ce vei citi asta te vei convinge ca nu sunt de aruncat!

Nucile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente, fiind recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc in special creierului. Dar stiai ca si cojile de nuci au o importanta mare? Iata cum le poti folosi:

   

Cojile de nuci sunt foarte sănătoase, putând fi folosite pentru prevenirea tumorilor, dar și pentru curățarea sângelui și a sistemului limfatic, energie și întărirea imunității.
Tinctura din coji de nuci, de exemplu, are proprietăți antibiotice și poate fi folosită pentru numeroase probleme de sănătate. Prepar-o din coaja a 14 nuci uscate și 500 de ml de țuică. Lasă totul la macerat pentru două luni, apoi ia câte o lingură dimineața, pe stomacul gol.

Cojile de nuci conțin taninuri, substanțe foarte sănătoase, eficiente în tratarea bolilor mucuoaselor și a celor de piele, precum herpesul și eczema. Vitaminele C și E sprijină sistemul imunitar și echilibrează nivelul hormonilor din organism.

Cum tratezi rănile cu coji de nuci
Taninurile din cojile de nuci sunt foarte bune pentru tratarea rănilor. Arde cojile de nucă, apoi pisează-le, până când devin o pudră fină, pe care o poți aplica pe rană, după ce ai dezinfectat-o. Acoperă rana cu un bandaj și lasă cojile de nuci să acționeze pentru câteva ore.

Scapă de negi cu coji de nuci
Pentru acest remediu, ai nevoie de coji de nuci verzi. După ce le desprinzi de pe nucă, trebuie să freci negii de trei ori pe zi, timp de o săptămână.