De ce apare de fapt herpesul? Singurul tratament care are efect peste noapte

Multe persoane se confruntă cu herpesul. Este cauzat de virus numit Herpes simplex, iar acesta este transmis cu foarte mare ușurință. există un tratament foarte eficient care te poate scăpa de acest coșmar.

   

Herpesul poate apărea în copilărie și rămâne în corp toată viață, apărând din vreme în vreme, pe buze sau în colțul gurii.

Acesta necesită un tratament. Cel medicamentos dă rezultate excelente în majoritatea cazurilor, însă putem trata această afecțiune și cu ajutorul remediilor naturiste.

Tratament-minune: trebuie să cureți un cățel de usturoi, toacă-l mărunt, apoi aplică pe zona afectată. Lasă-l să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Te va ustura la început, însă nu trebuie să te îngrijorezi. Este normal.

Tratament-eficient: ceaiul negru te poate ajuta să scapi de inesteticul herpes. Acesta are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatoare.

Herpesul este o grupare de mici vezicule acumulate la nivelul buzei, de cele mai multe ori spre marginea exterioara, cauzand o inflamare a pielii, aspect rosiatic si inestetic. Basica este plina cu lichid, spargandu-se in timp si formand o crusta ce se vindeca in decursul unei saptamani.

Virusul care provoaca aceasta problema se numeste herpes simplex (HSV), existand doua tipuri care provoaca fie herpesul de la nivel bucal, fie cel genital. Dr. Bogdan Macadon, medic specialist medicina interna, a declarat, pentru Ziare.com, ca pe langa acea rana mai pot aparea si alte simptome, precum:

– febra; inflamarea gurii si aparitia senzatiei de inconfort la consumul de alimente si apa; inflamarea gatului; salivare in exces;

Odata ce un om este infectat, leziunea poate reveni oricand in decursul vietii, majoritatea pacientilor avand pana la 3-4 episoade anuale. In cazurile grave, episoadele se pot repeta si in fiecare luna.

Inainte ca rana sa apara, poti resimti o mancarime sau usturime pe portiunea de piele ce urmeaza sa fie afectata. Dintre factorii care pot declansa revenirea leziunilor, cei mai importanti sunt:

– stresul excesiv; sistemul imunitar slabit, fie din cauza bolilor sau a medicamentelor folosite in afectiunile autoimune; schimbarile hormonale din timpul sarcinii; variatii hormonale, la femei, din cauza ciclului menstrual;