David Vetter: Povestea băiatului alergic la orice, care a trăit timp de 12 ani într-un balon din plastic

Unele evenimente istorice sunt atât de ciudate, încât îți este greu să crezi că ele au avut loc cu adevărat. În categoria lucrurilor greu de crezut intră și cazul lui David Vetter, un băiatul din Texas care a devenit cunoscut în întreaga lume drept „băiatul din bula de plastic”.

   

Odată cu trecerea timpului, povestea unui băiat care locuiește într-un balon a fost subiectul principal în filme și cărți, dar nu mulți sunt cei care știu cu adevărat povestea lui David Vetter. Un film care are în prim-plan viața lui este și pelicula Bubble Boy/Băiatul din balon – cu actorul Jake Gyllenhaal în rolul principal. Bubble Boy este o comedie despre maturizare și, bineînțeles, despre viața unui tânăr care a trăit toată viața sa într-un balon din plastic.

Numai că viața lui David Vetter nu a fost tocmai o comedie.


David Vetter s-a născut pe 21 septembrie 1971 cu o afecțiune numită Imunodeficiență Combinată Severă SCID) (un sindrom rar și fatal) și a trăit doar 20 de secunde în lumea exterioară, înainte de a fi băgat într-un balon protector.

Din cauza bolii, chiar și o cantitate foarte mică de germeni l-ar fi putut ucide pe Vetter. Înainte de venirea sa pe lume, părinții săi, Carol Ann și David J., știau deja ce înseamnă să îți pierzi un copil din cauza acestei boli crunte. Aceștia au fost avertizați de medici că, dacă ar mai avea un alt copil, șansele ca acesta să sufere de Imunodeficiență Combinată Severă sunt de 50%. Și exact așa s-a întâmplat: David Vetter s-a născut cu sindromul rar.Starea lui Vetter și modul în care era tratat l-au făcut celebru în întreaga lume, dar el a fost cunoscut public doar sub numele de „David, băiatul din bula de plastic”, pentru a proteja intimitatea familiei.

Pagini: 1 2