Dacă te sună un necunoscut și te întreabă „Mă auziți acum?”, închide IMEDIAT telefonul!

Dacă te sună un necunoscut și te întreabă „Mă auziți acum?”, închide IMEDIAT telefonul!

Acesta este noul tip de fraudă prin telefon care a făcut deja mii de victime. Ea se practică în special în țările din Europa de Vest.

   

Poliția din Marea Britanie i-a avertizat deja pe toți posesorii de telefoane să nu răspundă la întrebarea „Mă auziți acum?”. Aceasta e întrebarea pe care o pun persoane necunoscute cu scopul de a le scurge banii din conturi.

Poliția din UK i-a avertizat pe britanici să nu răspundă la întrebarea „Mă auziți acum?” pe care o pun persoane necunoscute la telefon cu scopul de a le scurge banii din conturi.

Un simplu „Da” pe care îl spun în răspunsul telefonic îi costă pe mii de britanici toți banii din conturi, conform The Independent.com.

Avertismentul a fost lansat de instituția Federal Communications Commission (FCC) care a explicat că scopul infractorilor este acela de a înregistra amprenta vocală a unor persoane pe care le au în vizor și ale căror date bancare deja le cunosc.

Mai puțin folosită în România, amprenta vocală a unei persoane ține loc de semnătură fizică sau electronică în contactul cu băncile. Autoritățile din Marea Britanie au primit mii de sesizări și plângeri legate de golirea conturilor bancare.

Atenție! Dacă știi că telefonul tău are această funcție de amprentă vocală, mai bine o dezactivezi urgent și nu răspunzi la aceste apeluri necunoscute!