Dacă folosești aplicația Facebook Messenger, uite cum ești înregistrat chiar și atunci când nu stai pe telefon!

Tehnologia a devenit parte din viața noastră de zi cu zi, asta deoarece ne simplifică viața și ne ține mai informați ca oricând. Trăim într-o vreme în care există nenumărate forme de comunicare.

   

Una dintre cele mai folosite metode de comunicare este aplicația Facebook Messenger, un instrument popular pe care oamenii îl folosesc tot timpul pentru a ține legătura cu persoanele importante din viața lor. În aprilie, s-a estimat că 900 de milioane de oameni folosesc Facebook Messenger pentru a vorbi cu prietenii, familia, străinii și a începere afaceri.

Nu contează cu cine vorbești, căci la un moment dat, tot vei împărtăși date cu caracter personal. Ar putea părea un lucru inofensiv, dar atunci când folosești aplicația Facebook Messenger, trebuie să te gândești de două ori!

Aplicația Messenger și termenii săi de acord

Persoanele care doresc să instaleze această aplicație sunt rugate să accepte anumite condiții de utilizare. Printre termenii de acord se numără și faptul că Facebook poate folosi microfonul de pe propriul dispozitiv și poate înregistra audio oricând, chiar și fără permisiunea ta.

Dacă utilizezi Facebook Messenger, acesta este modul în care ești înregistrat chiar și atunci când nu ești pe telefon. Facebook poate înregistra audio folosind microfonul în orice moment.

De asemenea, Facebook este autorizat de TOS să facă poze și videoclipuri folosind camera ta de telefon fără permisiunea ta. Și nu numai că poate apela direct numere din telefonul tău, dar nici pentru asta nu are nevoie de permisiunea ta.

Și mai sunt! Această aplicație îți poate citi jurnalul de apeluri și datele despre contactele pe care le ai în telefon. Are acces la cât de multe ori ai sunat pe cineva, cu cine ai comunicat sau ce ai trimis prin mail. Pe dispozitivele Apple și Android există alți termeni similari.

Cei mai mulți oameni nu citesc termenii de confidențilitate și sunt de acord cu ei. Făcând asta, Facebook poate să te monitorizeze 24 de ore din 24, chiar și atunci când mănânci sau faci duș. Practic, este peste tot pe unde iei telefonul cu tine.