Curg amenzile pentru şoferii prinşi cu telefonul în mână, la volan, iar suma nu e deloc mică

S-au dat peste 5000 de amenzi pentru folosirea telefonului mobil în trafic, o dată cu intrarea în vigoare a noii reguli rutiere, şi asta doar în ultimele 48 de ore.

   

De luni, poliţiştii au pornit o campanie de verificare a şoferilor care transportă persoane sau marfă. Poliţiştii au început în forţă o razie care îi vizează şi care va dura până duminică.

Pe lângă microbuze fără revizie şi camioane cu deficienţe tehnice, încă de la prima oră agenţii au găsit şoferi de camion care consumaseră băuturi alcoolice.

Amenda este usturătoare, însă acest lucru se pare că nu impresionează şoferii, cel puţin momentan.

Poliţiştii rutieri au început să împartă amenzi usturătoare oricărui şofer pe care îl prind cu mâna pe telefon în timp ce conduce maşina. Sancţiunile vin după ce, pe 12 octombrie au intrat în vigoare noile reguli privind utilizarea telefonului la volan.

Astfel, în mai multe judeţe din ţară poliţiştii au început să împartă amenzi şi de 1.000 de lei, pentru folosirea telefonului la volan, iar şoferii nu sunt deloc fericiţi. De exemplu, în Timiş, cinci şoferi au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei într-un timp foarte scurt şi au rămas fără permisele de conducere.

De asemenea, în Bucureşti, dar şi în alte judeţe, au fost împărţite amenzi pentru folosirea telefonului la volan. Sancțiunile pentru astfel de abateri sunt cuprinse între 6 și 8 puncte de amendă, adică între 870 și 1160 de lei. De asemenea, cei care folosesc telefonul mobil la volan vor primi și o sancțiune complementară de 4 puncte.