Cumpănașu, ruinat de candidatura la prezidențiale! Cati bani a cheltuit ca sa fie Seful Statului

300.000 euro l-a costat pe Alexandru Cumpănașu visul de a deveni Președinte al României, vis care s-a încheiat abrupt cu un rezultat de 1,5%. Unchiul Alexandrei Măceșanu spune că a cheltuit în campanie toate economiile familiei și că din donații a strâns doar vreo 15.000 euro.

   

”Eu nu am cum să ies decât ca un învingător din această bătălie cât timp candidatul pe care dumneavoastră l-ați avut a fost candidatul dumneavoastră. N-a fost candidatul unui partid. Am intrat în bătălia aceasta cu niște bani puși deoparte, sunt banii mei. Sunt 300.000 euro și în seara asta pot să vă spun lucrul acesta. Am investit 300.000 euro în campania aceasta. Am investit în broșuri, în deplasări, în investigații”.

Eu vreau să văd cât de transparenți vor fi cei de la partide pentru a vedea… Mi-am pus practic la bătaie și am cheltuit toate economiile familiei. N-are nici o importanță, nu e o chestie de victimizare. Eu cred că am făcut un lucru bun pentru mine, pentru poporul român și pentru familia mea. Nu am primit un leu, decât ce am strâns de la o parte dintre dumneavoastră care ați trimis acele contribuții, fiecare cât a putut – 50, 100 de euro – s-au strâns undeva în jur de 15.000 euro în total”, a povestit Alexandru Cumpănașu într-un live postat la câteva ore după închierea votării.

Conform declarației de avere depuse la depunerea candidaturii, Alexandru Cumpănașu avea în conturi circa 270.000 lei și 17.000 euro (aproape 75.000 euro) dar și multe proprietăți.

”Cumpănașii” vor să dovedească frauda electorală
Pe de altă parte, ieri a început să circule o petiție în mediul online prin care se încearcă demonstrarea unei fraude electorale, pornind de la ideea că Alexandru Cumpănașu a primit mai puține voturi decât semnăturile adunate la depunerea candidaturii. Astfel, el a primit 130.000 voturi în duminica alegerilor, deși la începutul campaniei a găsit 238.000 români care să semneze pentru depunerea candidaturii. Autorul petiției le cere acum celor care au votat pentru Cumpănașu să semneze petiția pentru a se putea astfel verifica măcar și orientativ numărul acestora. Până seara trecută au semnat petiția circa 400 de persoane.