Cum va fi vremea pe 1 septembrie. Toamna debutează cu o zi de caniculă

Vremea de 1 septembrie. Prognoza meteo anunță vreme caldă, caniculară în majoritatea țării. Temperaturile vor urca până la 36 de grade. În București vor fi 35 de grade.

   

Vremea de 1 septembrie. Vremea va fi frumoasă în majoritatea ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări doar în zonele montane, unde ar putea ploua izolat după miezul nopţii. Temperaturile oscilează între 9 grade în depresiunile intramontane şi 24 de grade pe litoral.

Vremea de 1 septembrie în țară

Vremea de 1 septembrie. Vremea se anunță a fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile şi disconfortul termic sunt în creştere în special în sud şi vest. Indicele temperatură-umezeală va atinge local pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării. Au fost anunțate și ploi, dar local sau izolat în vest şi nord-vestul ţării şi la munte. Tot izolat va cădea şi grindină. Vântul va avea unele intensificări temporare în sud-estul României.

Temperaturile maxime ale zilei pornesc de la 27 de grade şi urcă până la 35-36 de grade Celsius. Minimele vor fi între 8 grade în Carpaţii Orientali şi 24 de grade la mare. Presiunea atmosferică e în creştere doar în nord, în restul ţării fiind constantă.

În București, vremea va fi frumoasă de 1 septembrie. Temperaturile ating 34-35 de grade în cursul zilei, când şi indicele temperatură-umezeală ajunge la pragul critic de 80 de unităţi. În cursul nopţii, minimele vor fi în jurul a 20 de grade, mai scăzute în zonele mărginaşe ale oraşului. Presiunea atmosferică se menţine la aceleaşi cote, mai joase faţă de mediile perioadei, potrivit observator.tv.

La munte, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Carpaţilor. Mai sunt însă condiţii de ploaie, însă izolată şi de scurtă durată. Meteorologii estimează că, tot izolat, se mai poate înregistra şi grindină.

Vremea de 1 septembrie la mare
Vremea de 1 septembrie. Vremea va fi caldă şi frumoasă pe litora. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Prima zi de weekend e caracterizată de temperaturi mai mari faţă de zilele trecute, între 29 şi 32 de grade. În cursul nopţii, valorile termice vor fi între 21 – 24 de grade. Apa mării va avea 25 – 26 de grade