Cum te protejezi de energia negativă a oamenilor, din ziua de azi?

Nu toți avem norocul să întâlnim oameni bine intenționați în viață, care să ne ajute să evoluăm, să devenim mai buni. Totuși trebuie să ne descurcăm, să trăim în societate și să interacționăm cu tot felul de oameni. Alături de oameni trăim experiențe, construim amintiri, împărtășim momente plăcute sau mai puțin plăcute.

   

Lumea nu se învârte în jurul tău!
Oamenii sunt în general egocentrici, au impresia că lumea se învârte în jurul lor, că doar persoana lor contează în primul rând. Mulți dintre ei sunt încrezuți și nici nu au de ce, sunt cu nasul pe sus deși nu au experiență sau dreptate în ceea ce spun. Totul ține de orgoliu, iar când eul interior este rănit uneori nu se mai poate face nimic. De cele mai multe ori orgoliile fac rău, distrug relații, iar eurile pot răni și cei mai indiferenți oameni.

Despre oamenii extrovertiți


Foarte mulți oameni sunt extrovertiți, iar asta înseamnă că nu ascultă ce spun alte persoane sau oricum fac aceasta cu mare dificultate. Ei sunt mereu preocupați de ceea ce vor ei, nu aud ce spun alții și au tendința de a întrerupe interlocutorul mereu, nu-l lasă să se exprime. Psihologii au ajuns la concluzia că sunt mulți oameni care deși vorbesc cu alte persoane, nu aud ce spun acelea, pentru că pentru ei contează doar ce spun ei. Practic, ei sunt concentrați doar pe persoana lor și nu mai dau importanță la ce își doresc alții. Astfel de oameni sunt obositori și pentru a putea construi relații de prietenie cu cei din jur, trebuie să-și impună să fie atenți și la aceștia, să dobândească cum s-ar spune arta conversației.

Sunt momente în care trebuie să nu ții cont de părerea celorlalți!
Probabil ți s-a întâmplat și ție de multe ori ca să începi ceva sau să vrei să faci ceva și să fii descurajat repede. Sunt oameni (rude, prieteni, părinți) care te descurajează în tot ceea ce vrei să faci și li se par ridicole ideile și inițiativele pe care le ai. Cum să eviți astfel de situații? Este destul de simplu! Pur și simplu nu mai comunici oamenilor din jur ceea ce vrei să faci și îți vezi de proiectele tale. Este clar că ei nu îți sunt de niciun ajutor, ci din contra, nu fac decât să te tragă în jos și să-ți reducă din elan. Ideea este de fapt să nu lupți împotriva lor, ci să lupi împotriva ta, să ai puterea de a ține pentru tine ceea ce vrei să faci, să te concentrezi pe ceea ce îți dorești.

În viață trebuie să fii motivat, să îți vezi de drumul tău, altfel, dacă spui în stânga și în dreapta tot ceea ce vrei să faci, poți fi interpretat greșit, ca fiind ciudat, că nu iei decizii bune sau care să fie pe placul celorlalți. Scopul tău în viață trebuie să fie clar, și este bine să-l ții secret, pentru a nu fi descurajat de ceilalți oameni.

Pagini: 1 2