Cum se fura iarba cu Mercedesul: “As prefera sa nu le dea amenda, ci sa ma lase sa le jupoi pielea!”

Un ieșean pe nume Cezar Aaanicăi a postat o serie de imagini pe Facebook, cu doi tineri veniți în Rezervația Dealul Repedea, de lângă Iașiț Bărbații, care veniseră cu un Mercedes Benz, au fost surprinși furând gazon. Ieșeanul revoltat a sesizat imediat poliția, care s-a prezentat în circa 10 minute la fața locului. A fost prea târziu, însă, întrucât hoții fugiseră deja, cu tot cu gazon.

   

„Priviţi şi cruciţi-vă la ce grad de incalificabilă mizerie morală s-a ajuns! Să furi iarbă din Rezervaţia Dealul Repedea, chiar de deasupra grotelor! Am anunţat poliţia prin 112 şi le-am pus la dispoziţie fotografiile. Din păcate, la sosirea echipajului (cam la 7-10 minute) respectivii fugiseră, dar măcar pot fi identificaţi. Eu aş prefera să nu le dea amendă, ci să mă lase să le jupoi pielea de pe braţe. Atat doar!“, a postat ieşeanul indignat.

Locul fosilifer Dealul Repedea este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN situată în județului Iași, pe teritoriul administrativ al comunei Bârnova. Se află la sud de municipiul Iași, lângă releul de televiziune de pe Dealul Repedea, și se întinde pe o suprafață de 5,80 hectare.

În calculele făcute de ieșeanul care a postat fotografiile, suprafața de fazon scoasă ar ajunge la 100 de lei, dar distrugerea este mai mare: „În cât timp însă se va reface suprafaţa aceea e greu de spus. Eu chiar apreciez că e posibil să NU se refacă deloc, pentru că stratul vegetal acolo este foarte subtire, chiar şi de 4-5 cm(!) în unele zone, dedesubt fiind piatră! Asta e o forma foarte gravă de distrugere şi furt chiar din rezervaţie şi pentru care nu trebuie să existe nici un fel de clemenţă!“.